Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq zůstávají na domácím trůnu. Ve Svitavách potvrdili své zkušenosti

31. 3. 2024 | 16:00 League of Legends Reportáž
Nejúspěšnější česká organizace posledních let získala svůj čtvrtý domácí titul v Mastercard Hitpoint Masters. Na LAN finále nejeli Entropiq jako jednička, ale to je nijak neovlivnilo.
Entropiq LoL tým
Entropiq LoL tým
Zdroj: Hitpoint.cz

Entropiq základní částí nejvyšší české soutěže prošli s jedinou porážkou a byli jasným favoritem na titul. V souboji o první postupový slot na EMEA Masters je však zaskočil tým GLORE, který zvítězil 3:1 a zajistil organizaci nováčků v první lize historický úspěch. Na LAN finále do Svitav však postoupily oba celky.

Třetím do party byl další debutant. UNiTY si postup vybojovali na úkor OGC Sigma Esports, ale další soupeř už byl nad jejich síly. Pokud chtěli do Evropy, museli pokořit Entropiq, a to v atmosféře zaplněné Fabriky. Hráči Entropiqu se oklepali z online porážky od GLORE a proti UNiTY opět demonstrovali svou sílu.

Mastercard Hitpoint Masters tak určil dva postupující na EMEA Masters, rozhodnout už bylo potřebné pouze nového šampiona. Ten je nakonec staronový. Entropiq znovu nezklamali, GLORE nepustili do hry a měli pod kontrolou všechny tři hry finálové BO5 série. Počtvrté z pěti splitů se tak stávají domácími vládci.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.