Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenský závodník pokračuje! O víkendu získal třetí letošní medaili a druhé zlato

1. 4. 2024 | 12:00 Trackmania Reportáž
Marek „tween“ Pacher po uzavření oficiálního turnajového ekosystému a konci v SINNERS nepověsil klávesnici na hřebík. Uvolněnější prostředí mu sedí a od té doby je nezastavitelný!
Marek „tween“ Pacher
Marek „tween“ Pacher
Zdroj: MaXlan

Čtyřnásobný vicemistr světa se v letošním roce vrátil ke kořenům. Začal objíždět menší akce, kde je mnohdy jediným cizincem. Jeho láska ke hře samotné totiž nikdy nevyhasla. Na začátku roku ovládl druhou divizi Beacon World League, vyhrál MaXlan v Nancy a získal bronz v nabitém offline turnaji BIG LAN Race.

Novou krev do žil mu vlilo také oznámení o startu Trackmania World Tour. Ta se sice už neskládá z oficiálních soutěží, ale Nadeo za podpory platformy Toornament nabízí možnost sbírat body na komunitních turnajích. Kromě online soutěží se jedná i o LANky, tou první bylo tradiční francouzské klání Gamers Assembly.

Do města Poitiers historicky vyrážely velké česko-slovenské výpravy. Tween zde triumfoval před deseti lety, když Erik „hakkiJunior“ Leštach vybojoval bronz, poslední medaili své kariéry. Sám tween získal bronz v roce 2017, když na GA triumfoval Martin „Kappa“ Krompolc. Největšími soupeři vždy byli domácí Francouzi.

Tween si z Poitiers odvezl kompletní sbírku celkem pěti medailí. Letos ale neváhal a přidal šestou, má tedy dvě od každé. Pro titul si navíc dojel ve velkém stylu. Domácí konkurencí se nenechal zaskočit a opanoval všechna kola bracketu. Do světového žebříčku zapsal 500 bodů, a to již jako hráč týmu orKs GP Numelops.

Štítky: trackmania, tween, maxlan
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.