Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý spoluhráč oskara a talent se zájmem od ENTERPRISE. Kdo jsou noví světoví šampioni?

1. 4. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Natus Vincere v roce 2023 opustili převážně ukrajinský koncept a kolem Oleksandra „s1mple“ Kostylieva poprvé v historii postavili mezinárodní pětici. Hlavní hvězda ale na podzim skončila, přesto to zbytek týmu posílilo. NAVI již nestojí na jedné hvězdě a pod taktovkou Andreje „B1ad3“ Gorodenského vybojovali Major titul jako skutečný tým, který je na stage jako doma.
Natus Vincere
Natus Vincere
Zdroj: PGL (João Ferreira)

Valeriy „b1t“ Vakhovskiy setrval v Natus Vincere jako jediný člen původní ukrajinské sestavy, která vyhrála Major před třemi lety. Ve své kariéře nikdy neoblékal jiný dres, do hlavní sestavy NAVI se z akademie přesunul na konci roku 2020. Spekuluje se, že po Majoru odejde, ale na jeho výkonech se to nepodepsalo.

Kapitánem mezinárodní pětice je Aleksi „Aleksib“ Virolainen. Ten si před pěti lety zahrál ve finále Majoru s ENCE, od té doby obráží mezinárodní sestavy a čekalo se, která pro něj bude tou správnou. Někteří ho za jeho vedení hry milují, jiní mu nemohou přijít na jméno. Triumfem v Kodani ale zametl s pochybnostmi.

Hlavní hvězdou NAVI měl být Ivan „iM“ Mihai. Tomu se parádně vydařil Major v Paříži, kde GamerLegion dotáhl až do finále a vysloužil si tím angažmá ve slavné organizaci. Individuálně se však v NAVI hledá a jeho budoucnost je nejistá. Když ale šlo do tuhého, tak na něj bylo spolehnutí, i když to ve statistikách neuvidíte.

V nenápadnou hvězdu se vypracoval Justinas „jL“ Lekavicius. Někdejší spoluhráč Tomáše „oskar“ Šťastného (selectah) či Martina „STYKO“ Styka (Apeks) vždy vyzařuje neuvěřitelně pozitivními emocemi a během zápasů pomáhá udržet tým na uzdě. Formu na Majoru korunoval ziskem ocenění nejužitečnějšího hráče.

Posledním borcem do mistrovské party se v říjnu stal Ihor „w0nderful“ Zhdanov. Ten musel nazout buty největší legendy historie CS:GO, ale ve svých 19 letech skutečně nezklamal. Ještě před dvěma lety přitom měl blízko angažmá v české organizaci ENTERPRISE. V letošním roce je v řeči čísel nejlepším hráčem týmu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.