Přejít k hlavnímu obsahu

GamerLegion mění hned dva hráče. Šanci dají talentům, český mladík zatím mimo

1. 4. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 Přestup
Jen u jedné změny v sestavě GamerLegion nezůstanou. Kromě Nicolase „Keoz“ Dgus dnes na lavičku zamířil také sniper Frederik „acoR“ Gyldstrand. Jejich nástupci mají pouhých 19 let.
Andreas „aNdu“ Maasing
Andreas „aNdu“ Maasing
Zdroj: ESL (João Ferreira)

Organizace loňských finalistů Majoru se po nedávných neúspěších chystá výrazně omladit kádr. Jediný kapitán Janusz „Snax“ Pogorzelski bude mít v nové sestavě nad 22 let. Dva mladíci však zatím přicházejí pouze na zkoušku a místo si musejí vybojovat. Premiéru však zažili úspěšnou, GamerLegion porazili GUN5.

První nová tvář je tou nejvíce očekávanou. GL si z vlastní akademie vytáhli talentovaného Estonce Andrease „aNdu“ Maasinga, který už poslední týdny v zápasech absentoval a spekuluje se dokonce o tom, že nebýt účasti GamerLegion na Majoru na poslední chvíli, tak by oficiální oznámení přišlo již v průběhu března.

Druhou posilou se na zkušební období stává maďarská naděje z Endpoint. Henrich „sl3nd“ Hevesi již s touto organizací rozvázal smlouvu a je připravený se porvat o místo v kádru ambiciózního celku. V minulosti také reprezentoval MOUZ NXT, jenže tam přes svého krajana zřejmě neviděl budoucí cestu do hlavního týmu.

V akademii bude nadále na svou šanci čekat Filip „darber“ Böhm. Nadaný český mladík s minulostí v týmech Sampi.Tipsport nebo Cryptova reprezentuje německou organizaci od konce listopadu, nedávno přitom s GL Academy vybojoval první titul ze soutěže United21. V devatenácti letech má stále všechno před sebou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.