Přejít k hlavnímu obsahu

Vrátí se SINNERS do ESL Pro League? Podle pravidel mají šanci!

3. 4. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Spekulace
SINNERS v minulé sezóně ESL Challenger League skončili třetí. Mezi světovou špičku postoupily pouze dva nejlepší týmy, přesto mají díky rozpadu konkurenta hříšníci stále šanci na účast.
SINNERS na Tipsport CS Winter
SINNERS na Tipsport CS Winter
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS ve 46. sezóně druhé nejvyšší evropské ligy nestačili na na 3DMAX a FORZE shodně 1:2. Právě tyto dva týmy si díky postupu do finále zajistili účast v ESL Pro league, Lize mistrů Counter-Striku. Ruská organizace FORZE ale v úterý posadila celou sestavu na lavičku a není jisté, co s jejími sloty nyní bude.

Pravidla hovoří o tom, že místenku v EPL by v případě odhlášení postupujícího týmu z ESL Challenger League získal další v pořadí. A tím jsou právě SINNERS, kteří si před třemi lety zahráli mezi elitou jako jediný český tým a nyní se může historie opakovat. Jednalo by se o hezkou náplast za další z momentů, kdy o účast v prestižní soutěži přišli o jediný zápas nebo místo v žebříčku. Jinak bychom je svého času viděli i v Katovicích.

Nyní bude záležet na tom, jak rychle budou FORZE jednat se svou přestavbou. Evgena „r3salt“ Frolova prodali do Aurory a zbytek týmu posadili na lavičku, což nevylučuje, že by některého z hráčů ještě využili. Termín uzávěrky soupisek pro ESL Pro League není známý, FORZE se však nacházejí až ve skupině C.

Situaci navíc může ovlivnit i skutečnost, že jeden z posazených hráčů Erkhan „gokushima“ Bagynanov má údajně od Komise pro esportovou integritu (ESIC) obdržet v rámci nové vlny trestů dvouletý zákaz činnosti!

Mimo EPL se FORZE kvalifikovali také na Skyesports Masters, kde byli jedním z poražených semifinalistů fnatic. Pokud by se Rusové odhlási, tak by si o slot na světové akci mohl zahrát také Matúš „MATYS“ Šimko.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.