Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle se nepovedlo. Hráčům Apex Legends byl resetován účet, přišli o progres i skiny

3. 4. 2024 | 13:59 Apex Legends Kauza
Poslední update battle royale pařby Apex Legends více vzal, než přidal. Celá řada hráčů se ocitla v šoku, když po přihlášení zjistila, že byl účet resetován. Proces, skiny, odznaky a další kosmetické předměty byly fuč. Vývojáři byli nakonec nuceni dočasně vypnout servery.
Apex hráčům byl resetován účet
Apex hráčům byl resetován účet
Zdroj: Respawn Entertainment

S velikým problémem se setkali hráči a vývojáři Apex Legends. Poslední update měl opět o něco oživit hru, znovu ji o něco posunout. Jenže v aktualizaci byla i jedna velmi nečekaná novinka. Hráči se totiž „dočkali“ resetování svých účtů. „Viděli jsme vaše hlášení o resetování účtu a prošetřujeme je,“ ohlásili vývojáři ve chvíli, kdy podporu začaly zahlcovat reporty o stavu účtů.

Rychlá reakce pak zamezila další ztrátě dat. Nadcházející přihlášení už byla v pořádku. Stále však bylo potřeba získat zpět ztracená data a obsah hráčů, kteří se stali obětí chybičky v aktualizaci. „Zatím prosím vydržte. Pracujeme na další opravě, abychom vrátili vaše účty do stavu před aktualizací, a jakmile bude vše připraveno, dáme vám vědět. Děkujeme vám za trpělivost,“ snažili se vývojáři uklidnit situaci.

Netrpěliví a frustrovaní hráči volali po určitém odškodnění, něco takového se podle nich vůbec stát nemělo. Po zhruba 15 hodinách přišlo konečně další oznámení. „Udělali jsme chybu! Abychom vyřešili problém se ztrátou dat, dočasně přepínáme servery do offline režimu… Doufáme, že hra bude obnovena přibližně za hodinu. Mezitím přijměte naši omluvu a děkujeme za vaši trpělivost!“

Aktuálně by měla být situace již kompletně pod kontrolou a veškerá ztracená data obnovena. Takový přešlap si ale Respawn Entertainment za rámeček rozhodně nedá. Navíc nejde o první problémovou aktualizaci z poslední doby.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.