Přejít k hlavnímu obsahu

Mikrotransakce ve hrách pro jednoho hráče? Tvůrci Zaklínače říkají jasné ne

5. 4. 2024 | 16:20 Gaming
Společnost, která stojí za zrodem legendární herní série Zaklínač, si svým nedávným výstupem získala spoustu dalších fanoušků. Ve svých hrách pro jednoho hráče prý nikdy nepovolí mikrotransakce, dle slov ředitele CD Projekt Red Piotra Nielubowicze je to zbytečné. V případných titulech pro více hráčů však tuto možnost do budoucna nevylučují.
Zaklínač 3
Zaklínač 3
Zdroj: CD Projekt Red

Mikrotransakce jsou jedním z nejkontroverznějších témat herního světa posledních let. Multiplayer často funguje jen díky mikrotransakcím, v nedávné době se rozjíždí trend také ve hrách pro jednoho hráče. Vývojáři často tvoří singleplayer tak, aby musel hráč postupovat napříč úrovněmi, přičemž si tento postup mohou v některých případech usnadnit právě penězi. 

Posledním takovým případem je společnost Capcom, která sice prvotně sklidila s Dragon's Dogma 2 pozitivní zpětnou vazbu. Ta se však po zapnutí mikrotransakcí rapidně zhoršila. Frustrovaní hráči bombardovali Dragon's Dogma 2 špatný recenzemi napříč platformami.

Finanční ředitel společnosti CD Projekt Red Piotr Nielubowicz se naopak staví tvrdě proti mikrotransakcím v hrách pro jednoho hráče a tvrdí, že u studia stojícího například za populární sérií Zaklíánač, nikdy mikrotransakce nebudou.

Pro mikrotransakce v hrách pro jednoho hráče nevidíme místo, ale nevylučujeme, že toto řešení v budoucnu využijeme u projektů pro více hráčů,“ tvrdí Piotr. Znovu se tak otevřelo téma, co má asi CD Projekt Red v plánu do budoucna. Mluvilo se o vytvoření remaku hry Zaklínač 1 a také o kódovém označení Polaris, jež údajně značí novou trilogii Zaklínče. První díl by měl vyjít v roce 2026 a poslední v roce 2032.

„We don't see a place for microtransactions in single-player games“, says CD Projekt Red following Dragon's Dogma 2's DLC fiasco
byu/Bob_Juan_Santos ingaming