Přejít k hlavnímu obsahu

Rekkles se svěřil: Mám vysoce funkční autismus. Z Fnatic mě chtěli vyhodit

6. 4. 2024 | 15:47 League of Legends Příběh
Po slavných letech přišlo pro Martina „Rekkles“ Larssona období temna. Švédská ikona evropského League of Legends se po druhém konci ve Fnatic nedokázala vrátit zpět mezi elitu. Jedním z důvodů byla i diagnóza, kterou se dozvěděl teprve minulý rok. „Jsem na autistickém spektru,“ odhalil Rekkles.
Caedrel a Rekkles
Caedrel a Rekkles
Zdroj: sports.news.naver.com

Byly to těžké roky pro Martina „Rekkles“ Larssona. Po odchodu z Fnatic se trápil v G2 Esports, nelepilo to úplně ani v Karmine Corp. Mluvilo se hodně o neideálních vztazích, především v G2, kde skončil supertým evropských hvězd neúspěchem. Švédská legenda teď prozradila, co bylo jedním z hlavních důvodů neúspěchu.

„Mám vysoce funkční autismus, jsem na autistickém spektru,“ řekl Rekkles v rozhovoru pro streamera a bývalého profesionálního hráče Caedrela. Jde o nejnižší úroveň na autistickém spektru, diagnózu se Rekkles dozvěděl v září loňského roku. Podle serveru AUTISIL jsou tito jedinci schopni dobré integrace do společnosti, potřebují k tomu však kvalitní podmínky. Například stálé prostředí.

Proto byl Rekkles podle svých slov ve Fnatic tolik úspěšní. Dlouhé roky strávil v jednom týmu a měl tak se svou diagnózou perfektní podmínky. „Kdybych to věděl dřív, do G2 bych nepřestoupil,“ přiznal 27letý profesionál. Možná by tak stále oblékal barvy Fnatic.

Do týmu se sice na začátku roku 2023 vrátil, od začátku ale nešlo o šťastné spojení. Rekkles prý cítil, že v týmu nebyl chtěný. Vedení o tom mlčelo. Když se Švéd osobně zeptal, jestli bude z týmu vyhozen, odpověď byla negativní. O týden později už ale dostal přes telefon vyhazov. Fnatic už pak údajně jen využili situace, kdy Rekkles oznámil svůj přechod na supporta a organizace mohla jeho odchod z týmu shodit na něj.

Na aktuální situaci v T1 si support akademie úřadujících mistrů světa nemůže stěžovat. Organizace jej plně podporuje. „Na jednom z prvních setkání jsem jim řekl, že bych chtěl, aby byly kalendáře detailní, na minutu přesné. Druhý den jsem přišel a kalendář byl plný detailů. Moc mě to potěšilo a 100x ulehčilo můj život,“ pochválil Rekkles T1 za přístup.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).