Přejít k hlavnímu obsahu

Rostoucí trend pokračuje. Counter-Strike 2 si o víkendu zahrál rekordní počet hráčů

8. 4. 2024 | 19:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Counter-Strike 2 je častým terčem kritiky, přesto se mu daří čím dál tím lépe. Vývojáři jej ladí a hráči na to slyší, ačkoliv CS2 stále bojuje s velkými problémy, jako je cheating. Křivka popularity napodobouje loňský rok, kdy se Counter-Strike nejvíce hrál na jaře, a tenhle víkend to potvrdil.
Overpass
Overpass
Zdroj: Valve

Counter-Strike 2 stále není ani zdaleka v ideálním stavu a obsahu také mnoho nepřibývá. Popularita krále FPS titulu ale jasně ukazuje, kdo je nadále jedničkou svého žánru. S prvním CS2 Majorem, který se zařadil mezi nejsledovanější turnaje historie, se zvedá také hranost. Ta byla o tomto víkendu dosud vůbec nejvyšší.

CS2 si v neděli v jeden moment zapnulo 1 618 685 hráčů, což je nový rekord pro nejnovější díl legendární série. Už jen necelé dvě stovky tisíc hráčů nás dělí od překonání maxima, které loni v květnu stanovilo CS:GO. Zlí jazykové ale tvrdí, že vysoké číslo je jen naplněné boty a cheatery a nemusí být ani zdaleka skutečné.

Realita je ale taková, že víkend jen potvrdil trend posledních týdnů. V březnu se po půlroční stagnaci od vydání hry začala čísla hranosti zvedat, a to jak z hlediska nejvyššího čísla, tak i průměrné hranosti. Za posledních 30 dní hrálo CS2 v průměru 900 tisíc hráčů, což jsou hodnoty před loňským rekordním květnem.

Přesto je zajímavým paradoxem, že se maximum podařilo překonat zrovna o víkendu, kdy se vynořila možnost cheatovat na oficiálních serverech přímo skrze konzoli. Rekord vnesl hráčům do žil alespoň trochu pozitivity. Jedno je ale stále jasné: CS2 sice nadále vládne, ale jeho potenciál se ukrývá ještě o poznání výše.

Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.