Přejít k hlavnímu obsahu

G2 Esports znovu ve finále. Francouzi o šanci na MSI pořád nepřišli

8. 4. 2024 | 14:30 League of Legends Reportáž
Překvapení z loňského jarního splitu LEC se neopakuje. G2 Esports se znovu ukážou ve finále nejvyšší evropské soutěže v League of Legends. Nejúspěšnější organizace v historii LEC si účast v zápase o titul zajistila vítězstvím nad Team BDS. Většinově francouzská sestava sice favorita trápila, nakonec ale úspěšně zvládla jen jednu hru. Šanci na postup do finále ale mají i nadále.
G2 Esports
G2 Esports
Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games (s povolením)

G2 v znovu ukázali, že umí fanoušky pobavit a nebojí se zkoušet netradiční strategie. Hned v prvním zápase nenechali svou botlane zničit v nevýhodném matchupu a úspěšně lane swapovali. Toplane se sice trápila, botlane ale díky tomu dokázala držet krok. Lane swapy vídáme v současném League of Legends minimálně, G2 se ale tohoto kroku nebáli.

BDS si v úvodním špílu vytvořili slušný náskok, přetvořit ho ve vítězství ale nedokázali. V druhé hře už byli úspěšnější. Yoon „Ice“ Sang-hoon se ukázal ve veliké formě a byl hlavním důvodem, proč BDS obrali favorita alespoň o jeden bod.

G2 se nenechali zahanbit a rychle najeli zpět do svého tradičního tempa. Třetí mač skončil krátce po 20. minutě. Čtvrtý už byl výrazně vyrovnanější, výsledek byl stejný. G2 tak vyhráli 3:1 a mohou se těšit na další evropské finále. V něm se utkají proti jednomu z trojice BDS/Fnatic/Vitality.

Další program LEC:

  • 8. dubna: Fnatic vs. Vitality
  • 13. dubna: Finále LB - BDS vs. vítěz Fnatic/Vitality
  • 14. dubna: Grand finále (G2 vs. vítěz finále LB)
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).