Přejít k hlavnímu obsahu

Astralis přehráli FaZe Clan! Dev1ce začal jako IGL výhrou nad karriganem

9. 4. 2024 | 14:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Přesun Nicolaie „dev1ce“ Reedtze na pozici in-game leadera vyvolal smíšené pocity. Jeho začátek je ale více než vydařený. Na IEM Chengdu si Astralis jako třetí týmy zajistili play-off.
Astralis
Astralis
Zdroj: Astralis

Když dánská mašina ve druhé polovině února selhala v kvalifikaci na PGL Major, bylo jasné, že změny jsou nevyhnutelné. Z kola ven šel kapitán a šestnáctý nejlepší hráč roku 2023 Benjamin „blameF“ Bremer, jehož nahradil Alexander „br0“ Bro. Součástí změn byl tím pádem i kolotoč pozic pro vyšší komfort všech hráčů.

Na hodnocení je po prvních dvou zápasech samozřejmě brzy, ale první dojem udělali Astralis opravdu dobrý. Martin „stavn“ Lund má mnohem větší volnost a žádné překrytí rolí, což se na serveru okamžitě ukázalo. Právě on byl totiž hlavní hvězdou utkání proti FaZe Clanu, které Astralis na IEM Chengdu vyhráli hravě 2:0.

Dánové mají jistou účast v play-off, ve středu si ale ještě proti Virtus.pro zahrají o místenku v semifinále. Zazářit hned na prvním turnaji by pro Astralis byla velká vzpruha. Nezapomínejme ale, že i při premiéře s blameF za kormidlem dokráčeli do semifinále IEM Cologne, ale od té doby byli ve stínu slavných dob.

FaZe Clan naopak v zápase působil mdle, jako by z něj vyprchal „Major buff“. Individuálně se hráčům nevedlo, statisticky nejlépe na tom byl sám kapitán Finn „karrigan“ Andersen. Světové jedničky sice nejsou ze hry venku, ale v pavouku poražených skupiny B na ně čekají Cloud9. Proti nim už se potřebují nakopnout.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.