Přejít k hlavnímu obsahu

Po třech letech konečně výhra. Japonci ukončili bídnou sérii

10. 4. 2024 | 10:00 VALORANT Reportáž
Od zavedení soutěže VCT Pacific se japonská Valorant sestava DetonatioN FocusMe nedočkala vítězného zápasu. Série proher mezi elitou trvala více než rok, celkem pak organizace na úspěch čekala tři roky. Po úterním zápase proti T1 se ale mohlo slavit. Konec trápení, DFM vyhráli 2:1.
DetonatioN FocusMe
DetonatioN FocusMe
Zdroj: VCT Pacific (s povolením)

Nejdřív to byly čtyři prohry od 17. dubna 2021 do začátku roku 2023 (tři z toho showmatche). Následovalo třináct proher za sebou v roce 2023. Většinou to byla naprostá demolice, jen dvakrát dokázali DetonatioN FocusMe vyhrát alespoň jednu mapu. 

Rok 2024 nezačal o nic lépe, dvě prohry bez získaného bodu. Proti T1 se ale konečně dočkali. Proti semifinalistovi z prvního turnaje roku to bylo veliké překvapení. Vzpomínat v dobrém budou hráči DFM na mapy Ascent a Sunset.

Vítězství se ale rozhodně nerodilo jednoduše. Výhra 13:10 na první mapě (Ascentu), následně prohra 5:13 na Lotusu. Rozhodovat se muselo na Sunsetu.

Zápas to byl velice vyrovnaný. Za stavu 12:11 se An „Medusa“ Min-cheol ocitnul v 1v1 situaci proti Ha „Sayaplayer“ Jung-woovi. Tu Meudsa zvládl a zapsal se do historie organizace DetonatioN FocusMe ve hře Valorant. Tekly slzy radosti, šlo opravdu o obrovský úspěch pro DFM.

Emoce hráčů a fanoušků dokonale vystihuje klip ze streamu Hiroto „rion“ Tatena.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).