Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle byla posila! Český hráč od svého nástupu neprohrál ani zápas a došel si pro titul

10. 4. 2024 | 15:00 VALORANT Příběh
Přestože české organizace letos na poli Valorantu nebodují, tak hráči svou mezinárodní pouť dotáhli až do zdárného konce. Dva bývalí reprezentanti ENTERPRISE se stali šampiony jarního splitu ligy Surge. Řeč je samozřejmě o Patriku „Minny“ Huškovi a Alexi „alexiiik“ Hawláskovi.
GoNext Esports
GoNext Esports
Zdroj: GoNext Esports

Po poměrné úspěšné minulé sezóně se obměněné sestava ENTERPRISE letos moc nepředvedla. Odchod většiny hráčů vyústil k poslednímu místu a vyřazení z regionální soutěže pro následující split. Český odkaz ale pokračoval na bedrech hráčů, kteří ve své kariéře pokračují pod záštitou jiných zahraničních organizací.

Dokonalým případam je GoNext Esports. Řecká organizace se rozhodla postavit novou pětici z českých a polských talentů. Sezónu započali s Patrikem „Minny“ Huškem, ale skutečným posledním dílkem skládanky se stal až Alex „alexiiik“ Hawlásek. Od jeho příchodu GoNext ani jednou neokusili hořkost porážky.

Na cestě do finále čeští borci dokonce ztratili jen jedinou mapu. V závěrečné sérii čelili evropskému mixu Chipi Chapa's, černému koni soutěže, který se kvalifikoval na poslední chvíli, ale všechny překvapil. Ani český trenér Jaroslav „Jarda“ Mihál jej však nedokázal dostatečně připravit na česko-polskou mašinu.

Cenu nejužitečnějšího hráče play-off si po výhře 3:1 odnesl Alex „alexiiik“ Hawlásek. Český mladík dominuje i po přechodu do zahraničí, jeho budoucnost je vskutku zářivá. Patrik „Minny“ Hušek ale nijak nezaostával a pyšní se nejvyšším ratingem soutěže. Čeští hráči jsou nyní o krůček blíže postupu mezi elitu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.