Přejít k hlavnímu obsahu

Obří příjmy hráčů. Za jeden turnaj mohou ze samolepek dostat miliony

11. 4. 2024 | 13:20 Counter-Strike 2 Zajímavost
Každý hráč, jenž se kvalifikuje na Major v Counter-Strike 2, dostane ve hře svou vlastní samolepku. Ty mohou fanoušci kupovat jednotlivě, ale také v kapslích. Z prodejů jednotlivých předmětů pak vydělávají i samotní hráči, kteří si mohou přijít na veliké peníze. Jak odhalil zakladatel organizace Amkal Esports, každý účastník Majoru si přijde 200 až 250 tisíc dolarů (cca 4,7-6 milionů korun).
Coldzera
Coldzera
Zdroj: Valve

German „El Classico“ Popkov, zakladatel Amkal Esports, jako zdroj informací v rozhovoru pro cybersport.ru uváděl Alekseje „NickelBack“ Trofimova. Ruský hráč už se ve své kariéře kvalifikoval na největší turnaj v CS dvakrát - poprvé s českou organizací Entropiq v roce 2021, podruhé letos s již zmiňovanými Amkal.

„Mluvili jsme s našimi hráči, kteří se již zúčastnili Majorů, s NickelBackem a ten říkal, že to bude 200-250 tisíc dolarů na osobu. To jsou velmi vysoké částky,“ řekl Popkov.

Situace Amkal ale byla na prvním CS2 Majoru složitější. Valve si totiž letos dalo se samolepkami netradičně na čas. Kapsle tak vyšly až poté, co se Amkal s turnajem rozloučili.

„To výrazně, téměř dvakrát, třikrát nebo dokonce čtyřikrát, snižuje výdělky organizace i hráčů,“ vysvětluje German Popkov. „Všechny peníze, které od této akce očekáváme, se z 90 % vrací organizaci, aby mohla dále fungovat,“ dodal El Classico.

Přesná částka, kterou každý hráč inkasuje, se nedá přesně určit. Organizace k rozdělování peněz přistupují odlišně, většinou se ale peníze bez větších problémů vyšplhají do milionů korun. Největší částky putují k šampionům. Ti mají v CS svou vlastní kapsli.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).