Přejít k hlavnímu obsahu

Alistar, všichni na mid a výhra za sedm minut. Hráč vzpomíná na staré časy League of Legends

12. 4. 2024 | 11:00 League of Legends Příběh
League of Legends se od dob beta verze změnilo téměř k nepoznání. MOBA pecka od Riot Games si prošla spoustou experimentů. Chvíli se například zkoumalo, jaký počet hráčů na každé straně bude nejlepší. Nakonec se rozhodlo pro 5v5, ještě v betě ale byl uspořádaný turnaj ve 4v4. Na využívané strategie vzpomíná na sociálních sítích jeden z prvních League of Legends hráčů na světě.
Alistar
Alistar
Zdroj: Riot Games

Začátky nejedné hry, především z řady multiplayerových, mohou být občas šílené. Po několika letech je titul totálně odlišný. League of Legends není výjimkou. Své zážitky s komunitou sdílel 160. hráč v historii nyní už legendární pařby. Jednou byl například součástí 4v4 turnaje.

„Vítězná strategie spočívala ve spuštění Alistara, který díky své tehdejší pasivce dostával menší damage od věží. Všichni čtyři na mid se summoner spelly Heal, Rally a Promote. Heal léčil všechny spoluhráče kolem. Rally byla vlajka, kterou jste umístili na zem a která poskytovala poškození a léčení všem spojencům. Promote udělalo z miniona super miniona. Tým s touto strategií vyhrál ve finále za 7 minut,“ popisoval Larias.

Jinak vypadal i Teemo. „Původně měl být Teemo nájemným vrahem, který bude sledovat oběti. Jeho ultimátka způsobovala nepříteli debuff a on mu uděloval extra poškození a pořád ho viděl. Za zabití šampionů také získával zlato navíc,“ vzpomíná jeden z prvních hráčů League of Legends na světě.

Další zajímavostí je například fakt, že většinu schopností Twisted Fatea navrhnul jeden z beta testerů.

I am Larias and I played my first League of Legends game 15 years ago this week. I'm user #160 and was in the top 50 at the end of beta! AMA!
byu/Sairal inleagueoflegends

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).