Přejít k hlavnímu obsahu

Čtyři zlata, čtyři stříbra. FaZe od příchodu CS2 nechyběli ani v jednom finále

16. 4. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Příběh
FaZe Clan nevyhrál první CS2 Major, ale přesto se dá úvodní půlrok s novým Counter-Strikem považovat za jeho éru. S CS:GO se rozloučil sérií neúspěchů, v CS2 ale ani v jednom z osmi turnajů nechyběl v boji o titul. Není sice neporazitelný, ale když jde do tuhého, tak ze sebe vymáčkne vždy něco navíc. Výsluní si navíc užívá i slovenský hráč David „frozen“ Čerňanský.
FaZe Clan na IEM Chengdu
FaZe Clan na IEM Chengdu
Zdroj: ESL Gaming

Trojice zastávek IEM, Asia Championships, BLAST Premier Fall a World Final, PGL Major v Kodani a jeden velký online turnaj s dotací 500 tisíc dolarů. Finálová utkání prvních osmi velkých CS2 soutěží mají jednoho společného jmenovatele. FaZe Clan si ve všech osmi případech zahrál o titul, z toho čtyřikrát úspěšně.

S novým Counter-Strikem získali FaZe nový impulz do žil. Ten pomohl přinést nejen nový trenér Filip „NEO“ Kubski, ale také David „frozen“ Čerňanský. Slovenská hvězdička se titulovým rozloučení s CS:GO v ESL Pro League rozhodla pro následující éru s někdejšími kolegy z MOUZ. Všem bylo jasno, že si vybral správně.

Za první měsíc nového Counter-Striku FaZe opanovali tři turnaje v řadě, v jednom finále byl frozen ještě na poražené straně. Když se poté k FaZe přidal, tak si hned prožil několik finálových bitev. Na první titul si ale v novém působišti musel počkat až do tohoto víkendu. Právě jemu tým přenenchal pozvednutí IEM trofeje.

V osmi finálových utkáních si FaZe zahráli proti šesti různým soupeřům, což jen podtrhuje jejich jedinečnou konzistenci. Pokud bude jejich forma pokračovat, další tituly určitě přijdou. Cílem však nemusí být pouze triumf na druhém CS2 Majoru, ale aktuálně mají FaZe také nejblíže zisku druhého Intel Grand Slamu v řadě.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.