Přejít k hlavnímu obsahu

Nejdéle sloužící hráč v jednom týmu. MVP Majoru přes 8 let nepřevlékl dres

22. 4. 2024 | 12:40 Counter-Strike 2 Příběh
Håvard „rain“ Nygaard často působí nenápadně, přesto patří mezi nejlepší světové hráče. Nejvíce ze sebe totiž umí vymáčknout v těch nejdůležitějších momentech, pro což je vysoce ceněný po celou svoji kariéru. Její většinu přitom spojil s projektem, který započal revoluci.
Håvard „rain“ Nygaard
Håvard „rain“ Nygaard
Zdroj: PGL (Stefan Petrescu)

FaZe Clan se v CS:GO považuje za první mezinárodní supertým, který spojil špičkové hráče z různých zemí. Jeho základy přitom postavila organizace Kinguin, odkud si to tým přes G2 Esports namířil právě do FaZe. Příběh se začal psát v roce 2015 a už tehdy byl součástí sestavy Håvard „rain“ Nygaard, dodnes klíčový pilíř.

Pod křídly FaZe působí rain nepřetržitě od roku 2016, 3014 dní je novým rekordem. Norský hráč v neděli překonal Jonathana „EliGE“ Jablonowského, který po osmi letech opustil Team Liquid. Ještě déle spojil svoji kariéru Freddy „KRIMZ“ Johansson s fnatic, v průběhu let si ovšem odskočil do GODSENT a šňůru přetrhl.

Nechybělo přitom mnoho a před vznikem první mezinárodní sestavy pověsil rain myš na hřebík, jak sám v jednom rozhovoru prohlásil. Do té doby totiž hrál jen za norské týmy. I v tom kontextu jej při přesunu z G2 nejspíše ani nenepadlo, že v kariéře možná už nikdy neoblékne jiný dres. Tady skutečně našel svůj domov.

Fanoušci FaZe pamatují časy, kdy rain vypadal na odpis nebo minimálně na pauzu. Zkušený Nor ale vždy odpověděl ještě lepšími výkony než kdy dříve, jako když se v roce 2022 stal nejstarším držitelem ocenění MVP na cestě za vysněným Majorem. V srpnu oslaví 30 let, ale energie má na nejvyšší úroveň stále dost.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.