Přejít k hlavnímu obsahu

Stop konfliktům ve Fortnite! Epic Games upravuje nastavení, komunita nechápe

23. 4. 2024 | 16:00 Fortnite Update hry
Emoty ve Fortnite. Některé z nich se staly už neodmyslitelnou součástí hry, další se rozšířily do mainstreamu. Emoty mají být podle Epic Games zdrojem dobré nálady, u některých se to ale prý nedaří. Nově tak bude v populární hře filtr, díky kterům neuvidí vybrané „konfrontační emoty“.
Take the L emote ve Fortnite
Take the L emote ve Fortnite
Zdroj: Epic Games (s povolením)

Boj proti toxicitě v online hrách může vypadat různě. Vývojáři například zajišťují kvalitní systémy, které odhalují nevhodné zprávy a jejich autory automaticky banují. Epic Games jdou ještě o krok dál a chystají se na emoty.

„V aktualizaci v29.30 z 23. dubna přidáváme nové nastavení „Vidět konfrontační emoty“, aby si hráči mohli vybrat, zda se jim nebudou zobrazovat některé emoty, které se někdy používají konfrontačním způsobem. Hráči, kteří toto nastavení zvolí, uvidí jen hráče stojícího na místě bez zvuku,“ stojí v prohlášení Epic Games.

Nové nastavení se týká těchto emotů:

  • Laugh It Up
  • Take the L
  • Whipcrack
  • Make It Plantain

Nové nastavení najdou hráči v části „Social Privacy“ a ve výchozím nastavení se budou zobrazovat pouze konfrontační emoty přátel z vaší party. Toto nastavení lze kdykoli změnit. Emoty tak můžete vidět od všech hráčů, nebo je kompletně vypnout.

Reakce komunity Fortnite na novinku jsou smíšené. Většina nevěří vlastním očím a nechápou, jak se někdo může rozzlobit kvůli emotům. „Jestli vás něco takové rozčílí, hraní her není pro vás,“ shoduje se většina hráčů.

Štítky: Fortnite, toxicita
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).