Přejít k hlavnímu obsahu

Po odebrání Overpassu nikdo nevolal! Snad nepůjde o jedinou změnu, doufá oskar

26. 4. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Komentář
Overpass si s vydáním Counter-Strike 2 prošel největšími změnami. Přepracovaný byl po všech stránkách, i když rozložení všech klíčových bodů zůstalo totožné. Její dnešní odebrání z kompetitivního map poolu je proto opravdu šokující, jak dává najevo celá komunita.
Tomáš „oskar“ Šťastný reaguje na změny
Tomáš „oskar“ Šťastný reaguje na změny
Zdroj: Valve / SINNERS

Známý X tvůrce Thour se v polovině dubna zeptal více než tří desítek Counter-Striku profíků, která mapa by měla být ze hry odebrána v následujících změnách. Ani jeden neřekl Overpass, přesto se nejzásadnější mapa pro nejnovější díl legendární FPS série na novém herním enginu loučí. Vysvětlení tradičně nepřišlo žádné.

Popularitu Overpassu přitom potvrzují i statistiky hranosti. Od příchodu CS2 je mezi TOP 30 týmy na třetím místě za Ancientem a Nukem. Mnohem více, než jeho odebrání, ale hráče trápí návrat Dustu 2. Všichni raději volají po Trainu, Cbble či Cache. Čísla však říkají, že nějaká zbrusu nová mapa by možná dávala větší smysl.

Statistiky hranosti v CS2
Statistiky hranosti v CS2
Foto: HLTV.org

„Snad nepůjde o jedinou změnu v kompetitivním map poolu,“ píše nejúspěšnější český hráč Tomáš „oskar“ Šťastný na X. „Možná bychom s novou operací mohli dostat ještě jednu mapu místo Vertiga, ne?“ ptá se vývojářů s nadějí na další úpravy. Právě Vertigo bylo spolu s Infernem a Mirage největším kandidátem na odebrání.

Reprezentantovi týmu SINNERS se ale dnešní aktualizace jinak zamlouvá, především změny na Infernu. „Do RMR ještě nějaký čas zbývá, ale prosím, sypejte do nás další aktualizace,“ doplňuje oskar své vyjádření mířené na Valve. Celková spokojenost se šíří napříč komunitou, kritizovaný je opravdu jen zásah do aktivních map.

Zdroj: @CSGOoskar
Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.