Přejít k hlavnímu obsahu

Fanouškovské šílenství. Výhru týmu slavil pod širým nebem starosta, zpívala se i hymna

29. 4. 2024 | 13:00 League of Legends Reportáž
Druhá nejvyšší evropská soutěž zná svého jarního krále, EMEA Masters vyhrála německá organizace Eintracht Spandau. Výhru ve finálové sérii proti Besiktasi slavili nejen borci se zkušenostmi z nejvyšší ligy, Tristan „PowerOfEvil“ Schrage a Nikolaj „Zanzarah“ Akatov, ale také zástup fanoušků, zakladatel a populární streamer HandOfBlood i starosta Spandau.
Esportový tým má vlastní fanklub
Esportový tým má vlastní fanklub
Zdroj: Eintracht Spandau

Takové složení finálového zápasu čekal málokdo. Eintracht Spandau sice nepřekvapil, ale Besiktas Esports do turnaje nastupoval jako druhý celek nasazený z turecké ligy. Favorit byl tak jednoznačný. Vítěz německé Prime League v základní části prohrál jen jediný zápas, obě série v play-off zvládl ve čtyřech hrách.

Besiktas ve všech dosavadních BO5 sériích potřeboval Silver Scrapes, tedy rozhodující pátý mač. Toho se ale ve finále hráči nedočkali, od začátku byl německý tým tím lepším. Na Summoner's Riftu se dlouho neohřál, už za 54 herních minut svítilo skóre 2:0 a Eintracht Spandau byl jediný bod od celkového vítězství.

Turecký mančaft dokázal sérii zdramatizovat, když ve třetí hře získal především díky Osmanu „Osman123“ Meriç Çincovi alespoň jednu výhru. Další už ale přidat nedokázal a Eintracht Spandau mohl slavit triumf.

Německá organizace pro tuto velkolepou příležitost uspořádala watchparty pod širým nebem v místním letním kině, atmosféra byla podle videí naprosto skvostná. Hráči se dočkali bouřlivého povzbuzování, vítězného špalíru i slavícího starosty. Nechyběla dokonce ani hymna na oslavu historického úspěchu týmu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).