Přejít k hlavnímu obsahu

Víc se těším na zápasy. Nechceme skončit jako NA, řekl po postupu Humanoid

6. 5. 2024 | 13:00 League of Legends Rozhovor
Marek „Humanoid“ Brázda na prvním světovém League of Legends turnaji sezony znovu září. Český midlaner znovu potvrzuje, že na top akcích hraje ve veliké formě. Patří momentálně mezi nejlepší hráče MSI. „Myslím, že jsem víc natěšený na hru,“ srovnával Humanoid působení v regionální soutěži a mezinárodní konkurenci.
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Dvě vítězství nad GAM Esports, slibný výkon proti čínskému celku Top Esports. Fnatic zatím na MSI hrají slušně a v hlavní fázi mohou potrápit nejednoho favorita. Proti Gen.G to ale bude extrémně náročné. Korejští šampioni jsou jedním z dvou hlavních kandidátů na titul. „Nechceme se nechat zadupat do země, jak se to povedlo NA,“ prohlásil Marek „Humanoid“ Brázda v rozhovoru pro cybersport.pl. „Naším cílem je předvést dobré výkony proti všem asijským týmům,“ komentoval český profesionální hráč blížící se zápasy. 

Konkurenceschopnost Fnatic se ukázala v již zmiňovaném zápase proti Top Esports. „Myslím si, že byli naprosto hratení a my v podstatě hrajeme vyrovnaně ve většině zápasů a každý zápas mohl dopadnout jakkoliv. Takže si nemyslím, že jsou nějak výrazně lepší než my,“ nechal se slyšet Humanoid.

Prohra s Top Esports znamenala pád do spodní části pavouka, kde se evropská organizace porvala s vietnamským GAM Esports o postup do hlavní fáze. Stejně jako v úvodní sérii na turnaji si FNC s asijským soupeřem poradili. „Jediné, co nás trochu zaskočilo, byla kombinace Nocturne a Orianna, ale jinak jsme prostě hráli standardně,“ komentoval midlaner Fnatic odvetu proti GAM.

Celkově se Humanoid cítí dobře, na MSI hraje ve velké pohodě. Ve většině zápasů patří mezi nejlepší hráče svého týmu. „Cítím se opravdu dobře. Myslím, že se od nás tak nějak očekávalo, že to zvládneme, takže se necítím nějak extra šťastný, ale mám radost, že jsme to zvládli,“ prohlásil po kvalifikačním boji s GAM Esports.

Fanoušci na sociálních sítích často Humanoida chválí za výkony na světových turnajích a porovnávají je s těmi z LEC. Na MSI a Worlds je prý český midlaner vždy lepší. „Myslím, že jsem víc natěšený na zápasy,“ přiznal Humanoid. Veliký rozdíl ale nevnímá.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).