Přejít k hlavnímu obsahu

G2 Stewie? Realita pro turnaj v Dallasu! Mimo hru zůstane kapitán HooXi

8. 5. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Jacky „Stewie2K“ Yip se po krátké výpomoci týmu Legacy znovu ukáže na scéně, a to dokonce na jednom z největších turnajů jara. Na IEM Dallas by měl nastoupit za G2 Esports.
Jacky „Stewie2K“ Yip
Jacky „Stewie2K“ Yip
Zdroj: PGL Esports

Hvězdami nabitý turnaj IEM Dallas přivítá na přelomu května a června většinu nejlepší světové desítky. Chybět ale nebudou ani domácí hrdinové, které za úspěchem požene bouřlivé obecenstvo. Mezi ně by se měl zařadit také někdejší miláček publika Jacky „Stewie2K“ Yip, jenž je znovu připraven naskočit do hry.

26letý Major šampion z roku 2018 se po svém comebacku ke Counter-Striku bude moci ukázat světu. Za G2 Esports totiž do Dallasu nebude moci z osobních důvodů odcestovat Rasmus „HooXi“ Nielsen. I když jde o dlouho dopředu plánovanou absenci, tak to vypadá, že jsou G2 vůbec rádi, že někoho na záskok našli.

Jedním problém mohou být víza, tím druhým jsou pravidla ESL. Kdo se totiž zúčastnil otevřené kvalifikace v jakémkoliv regionu, tak už ve zbytku cyklu nesmí nastoupit za žádný jiný tým. A to i když se kvalifikace uskutečnily s velkým předstihem. G2 plánovali povolat Audrica „JACKZ“ Juga, ale bohužel mají smůlu.

Podle dosud nepotvrzených informací je tak Stewie2K ideálním kandidátem, na kterého G2 měli ukázat prstem. Pokud postoupí do arénové části, tak si díky němu získají fanoušky na svou stranu. Oblíbený hráč se sice po svém návratu neukázal v nejlepším světle, na tak velkém turnaji ze sebe ale jistě dostane maximum.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.