Přejít k hlavnímu obsahu

Obří překvapení bylo blízko. Čínští šampioni ale nakonec zvítězili

9. 5. 2024 | 15:30 League of Legends Reportáž
Papírové předpoklady hovořily jasně, Bilibili Gaming bylo proti PSG Talon naprostým favoritem. Někteří dokonce mluvili o nejrychlejší BO5 sérii v historii světového League of Legends. Jenže tchajwanský celek překvapil. Šampiony LPL dostal až do rozhodující páté hry. V té ale PSG už v pickovací fázi v podstatě prohráli. BLG nedali soupeři šanci a postoupili do druhého kola upper bracketu. PSG Talon mají ještě jednu šanci ve spodní polovině pavouka.
Huang "Azhi" Shang-Jhih
Huang "Azhi" Shang-Jhih
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Úvodní zápas hlavní fáze letošního MSI byly jednostranné. Top Esports přejeli Team Liquid 3:0, bez prohrané hry odešli ze své série i Gen.G. Další debakl se očekával i ve čtvrtek. PSG Talon jsou na Mid-Season Invitational (hlavní fázi) největším outsiderem. A šli proti jednomu z favoritů. BLG jsou čínští šampioni, v LPL vypadali výborně.

A v první hře tomu nebylo jinak. PSG Talon neměli šanci, BLG si se soupeřem dělali, co chtěli. Vypadalo to, že predikce absolutní většiny fanoušků a expertů budou správné a půjde o rychlovku.

Jenže PSG se v druhé hře probudili. Přečkali tlak soupeře a dobře využili předností svého týmu. Huang „Maple“ Yi-Tang s Aurelion Solem vládl a udržel svůj mančaft ve hře. A dokonce ji vyhrál. Vyrovnanáno.

Třetí špíl byl znovu velice vyrovnaný. Botlane PSG Talon si hrála s jednou z nejlepších dvojic na světě. Lu „Betty“ Yu-Hung a jeho Zeri, obrovsky nebezpečná kombinace. Botlane tchajwanského mančaftu ale nedostala dostatečnou podporu od zbylé trojice a BLG šli znovu do vedení. Veliká škoda pro PSG, výhra nebyla nereálná.

Outsider si ale rychle spravil chuť. Obrovsky zábavná čtvrtá hra rozhodla o tom, že se poprvé na letošní MSI rozezněly Silver Scrapes. Bohužel pro PSG ale byl poslední mač totálním stompem. BLG předvedli svou extratřídu a překvapení rázně zamítli.

BiliBili Gaming postupují do druhého kola upper bracketu. V něm se utkají proti lepšímu z dvojice Team Liquid a G2 Esports. PSG Talon se v lower bracketu postaví horšímu ze zmiňovaného zápasu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).