Přejít k hlavnímu obsahu

Reverse sweep byl obrovsky blízko. Gen.G nakonec s potížemi zvítězili

11. 5. 2024 | 15:00 League of Legends Reportáž
Letošní Mid-Season Invitational baví. První světový turnaj roku začal pozvolna, v posledních dnech ale divákům nabízí to nejlepší League of Legends. Výjimkou nebyl ani zápas mezi Gen.G a Top Esports. Korejští šampioni šli do vedení o dva body, jejich soupeř z Číny ale dokázal sérii zdramatizovat a vyrovnat. Na víc se ale Top Esports nezmohli. Gen.G jsou ve finále upper bracketu, kde se utkají s lepším z dvojice T1 a BLG.
Jeong "Chovy" Ji-hoon
Jeong "Chovy" Ji-hoon
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Je tohle nejlepší MSI v historii? Podle názoru mnohých ano, a stačilo k tomu jen úvodních šest zápasů hlavní fáze. Ve třech z posledních čtyř BO5 sérií rozhodovala až poslední hra, překvapení ze strany outsiderů jsou blízko.

Výjimkou nebylo ani utkání mezi Gen.G a Top Esports. Šampioni LCK šli do turnaje jako jeden z hlavních favoritů a proti Top Esports měli vyhrát. Možná ne úplně bez problémů, ale ztráta více než jednoho bodu se neočekávala.

Papírové předpoklady byly v první dvou hrách potvrzeny do puntíku. Carry hráči Gen.G zářili, Jeong „Chovy“ Ji-hoon a Kim „Peyz“ Su-hwa ničili Top Esports. Po hodině hracího času to bylo 2:0 pro favorita a zdálo se, že série bude rychle u konce.

Jenže čínská skvadra se nehodlala jen tak vzdát. Lin „Creme“ Jian byl s Tristanou výborný (viz video), o nic hůř se mu nevedlo s Corkim. Rázem bylo vyrovnáno, 2:2 a Silver Scrapes.

První reverse sweep na MSI dokonán nebyl. Kim „Canyon“ Geon-bu vytáhl Nidalee, Chovy si hned s first pickem zajistil Corkiho. Všechno završil K'Sante v rukou Kim „Kiin“ Gi-ina. I přes menší zaškobrtnutí Gen.G vyhráli rozhodující hru, celou sérii pak 3:2.

Ve finále upper bracketu se Gen.G utkají s jedním z dvojice T1 a Bilibili Gaming. Top Esports ve spodní části pavouka vyzvou vítěze zápasu G2 Esports vs. PSG Talon.

Program MSI:

Lower bracket:

  • Neděle 12. května (6:00): G2 Esports vs. PSG Talon

Upper bracket:

  • Neděle 12. května (11:00): T1 vs. Bilibili Gaming
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).