Přejít k hlavnímu obsahu

Nejtěžší online hry podle umělé inteligence. Jaké tituly patří do top desítky?

14. 5. 2024 | 09:00 Zajímavost
ChatGPT si získal světovou pozornost svým zpřístupněním veřejnosti. Zeptat se ho můžete na ledacos, ale často záleží na správné formulaci, tak jako u nejtěžší videohry na světě.
TOP 10 nejtěžších online her
TOP 10 nejtěžších online her
Zdroj: dota_2/instagram

Žebříček nejtěžších online her může být subjektivní a závislý na zkušenostech a preferencích jednotlivých hráčů. To samé platí pro identifikování „nejtěžších“ kompetitivních her, což se týká i formulování požadavku pro ChatGPT. Ne vždy bude určená desítka naprosto stejná, většina titulů se však drží.

Níže uvedené tituly umí prověřit všestranné hráčské dovednosti, koordinaci a schopnost přizpůsobit se v soutěžních nebo kooperativních prostředích. Mohou být jednoduché k naučení, ale těžké k ovládnutí. Ve vodách singleplayer her umělá inteligence neopomíná Dark Souls sérii či Sekiro: Shadows Die Twice.

Dota 2

Ať svůj požadavek formulujete jakkoliv, v drtivé většině případů je na vrcholu tradiční MOBA, ve které pět hráčů spolupracuje na zničení základny soupeřova týmu. To vše za použití různých specifických charakterů.

StarCraft II

Druhé místo bere další strategická hra, tentokrát ale pro milovníky duelů. SC2 vyžaduje multitasking, rychlé rozhodování, schopnost adaptace a přesné provádění složitých strategií se zdroji, armádou a dalšími prvky.

Rainbow Six Siege

Stupně vítězů doplňuje taktická střílečka z pohledu první osoby, ve které jsou týmová práce, komunikace a pečlivé plánování klíčové pro úspěch v intenzivních soubojích na krátkou vzdálenost.

Counter-Strike 2

Kompetitivní akce z pohledu první osoby s přesnými mechanismy zaměřování a strategickou hratelností. Ať už se jedná o CS:GO či vylepšenou verzi CS2, Counter-Strike je stále neodmyslitelným králem FPS titulů.

Rocket League

Fotbal s auty, který kombinuje zručné řízení s přesnou kontrolou míče, vyžadující koordinaci a týmovou spolupráci k překonání soupeřů. Tahle jedinečná hra se rozhodně nepyšní snadným ovládáním, ba naopak.

League of Legends

ChatGPT dal jasně najevo, že MOBA počin od Riot Games je především pro nováčky mnohem přívětivější než konkurenční titul od Valve. Na vyšším levelu však vyžaduje neméně kvalitní týmovou i individuální zručnost.

Overwatch 2

Pokračování animovaného počinu na hrdiny nenavázalo na úspěch prvního dílu. Díky různým kouzlům je poněkud chaotičtější oproti klasickým střílečkám na seznamu, což může hráčům pořádně zamotat hlavu.

Escape from Tarkov

Další střílečka, ale opět naprosto odlišná. V hardcore akci z pohledu první osoby s realistickými mechanismy zbraní, intenzivními střety a složitým ekonomickým systémem mají hráči jediný cíl – přežít.

Apex Legends

Do nejlepší desítky se dostal i zástupce žánru battle royale s unikátními schopnostmi postav, rychlými souboji a spoluprací trojic v neustále se zmenšující aréně. Chaos a movement jsou neoddělitelnou součástí.

Valorant

Ambiciózní počin z dílny Riot Games je další kompetitivní střílečkou z pohledu první osoby, která nabízí různými agenty se specifickými schopnostmi. Titul opět klade důraz na týmovou spolupráci a strategii.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.