Přejít k hlavnímu obsahu

Evropa je zpátky. G2 rozdrtili čínské vicemistry, na MSI mají jistou top 4

14. 5. 2024 | 15:00 League of Legends Reportáž
Na takovou výhru čekali G2 Esports od roku 2018. Tým z čínské LPL naposledy v BO5 sérii porazili na tehdejším světovém šampionátu. Teď se konečně dočkali znovu. Nejlepší evropský tým v úterý přejel Top Esports 3:0 a postoupil do semifinále spodní poloviny pavouka. Tam se G2 utkají s lepším z dvojice T1 a Team Liquid.
Rasmus "Caps" Winther
Rasmus "Caps" Winther
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Tři hry, tři vítězství, pokaždé pod 30 minut. Takovou formu předvedli G2 Esports v zápase proti čínským Top Esports. Snad nikdo nečekal, že si šampioni LEC poradí s TES s takovou lehkostí. Domácí mančaft se nestačil divit.

Hned v úvodním zápase G2 nastoupili na Summoner's Rift s šampionem, který se ještě na letošním MSI neukázal. Ivern v jungli soupeře překvapil a ukázal se jako vynikající pick. 3/1/20 pro Martina „Yike“ Sundelina, švédský hráč byl u 85% killů svého mančaftu. I díky němu šli G2 po 28 minutách do vedení 1:0.

Druhá hra byla ještě o několik minut rychlejší. Blýskla se hlavně evropská botlane. Kog'Maw a Braum, to byla kombinace, se kterou si dvojice v barvách Top Esports nedokázala poradit. Celkem měli Yu „JackeyLove“ Wen-Bo a Tian „Meiko“ Ye skóre 0/10/0.

V následujícím špílu se Yike vrátil k Ivernovi, Rasmus „Caps“ Winther si potřetí v řadě vzal Tristanu. A i potřetí byl úspěšný. Začátek nešel úplně podle plánu, bot G2 se nechal zabít v 2v2 souboji. Krize ale byla rychle zažehnána a po 28 minutách mohli G2 slavit vítězství 3:0.

Nejlepší evropský celek teď čeká semifinále lower bracketu. V něm vyzvou jednoho z dvojice TL/T1. Favority jsou úřadující mistři světa, s nimiž už se G2 na letošní MSI jednou utkali. V napínavé sérii prohráli 2:3.

Program MSI:

  • Středa 15. května (11:00): Team Liquid vs. T1
  • Čtvrtek 16. května (11:00): Bilibili Gaming vs. Gen.G
  • Pátek 17. května (11:00): G2 vs. TL/T1
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).