Přejít k hlavnímu obsahu

S druhým splitem sezóny přichází i nový patch! Riot připravil zásadní změny

15. 5. 2024 | 14:00 League of Legends Update hry
Už 15. května začíná druhý split čtrnácté sezóny League of Legends. S ním přichází i obří aktualizace. Patch se soustředí především na předměty, největších změn se dočkají ADC. Úpravou si projde také systém získávání zkušeností a zlaťáků. Co se týče šampionů, největší rozdíl je viditelný u Corkiho, jenž přišel o svou Package a vrací se na botlane.
Patch Notes 14.10.
Patch Notes 14.10.
Zdroj: Riot Games

V patchi 14.10 odkryli vývojáři informace o Champion Mastery, nespočet změn v herním módu Areny a také velké množství aktualizací u předmětů a run. Důležitou novinkou v updatu je také ve spojení se získáváním zkušeností a zlaťáků. 

Nové skiny samozřejmě nesmí chybět. Co se týče šampionů, největší změnou projde Corki, jenž se bude častěji ukazovat na spodní lince a zároveň už nebude závislý na Package. 

Buffů se dočkali K'Sante nebo Viego, přičemž jejich atributy dostali plusové body ke zdraví a obecně k regeneraci, čímž by měl být například Viego hratelnější na lince.

Skarner má vyšší poškození napříč schopnostmi i nižší přebíjecí dobu ultimátní schopnosti. Sett dostal úpravu E, která mu umožní vlídnější vstup do džungle.

Kompletně předělány byly předměty pro ADC. V každém bude 25 % k šanci na kritický zásah, vývojáři však odstranili funkce předmětů, které poskytovaly šanci na kritický zásah, útočné poškození a rychlost útoků v jednu chvíli.

Zároveň bylo odstraněno hned několik run, jež byly slabé a vůbec se nepoužívaly. Proběhla také zásadní změna v získávání zkušeností a zlaťáků, aby džungleři a hráči na spodní lince ve střední fázi hry alespoň zvládli konkurovat nepřátelským útokům.