Přejít k hlavnímu obsahu

Přestaňte se vymlouvat a makejte. Caps posílá evropským hráčům jasný vzkaz

15. 5. 2024 | 12:00 League of Legends Rozhovor
G2 Esports jsou na vlně. Evropští šampioni na MSI přejeli čínské vicemistry, Top Esports porazili 3:0 a po pěti a půl letech se dočkali vítězství v sérii proti týmu z LPL. Jedním z hlavních důvodů úspěchu je Rasmus „Caps“ Winther. Na první světový turnaj letošního roku přijel jeden z nejlepších evropských hráčů historie ve velké formě. Ukázal, že se může měřit s těmi nejlepšími. A zároveň poslal jasný vzkaz svým kolegům z LEC.
Rasmus "Caps" Winther
Rasmus "Caps" Winther
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Nestává se často, že by evropský celek přejel soupeře z Číny nebo Jižní Koreji. G2 Esports se to ale povedlo. V lower bracketu MSI bez sebemenších potíží rozdrtili Top Esports, neztrazili ani jeden bod. Po zklamání ze série proti T1 (2:3) tak přišla radost a jasný důkaz toho, že G2 mohou potrápit ty nejlepší.

Znovu se ve veliké pohodě ukázal Rasmus „Caps“ Winther. Midlaner G2 neztratil tempo z předchozích zápasů a i proti druhému nasazenému mančaftu z LPL hrál výborně.

Caps tvrdě pracuje na tom, aby se zlepšoval. Chce vyhrávat, chce se rvát s top hráči světa. Trofej z MSI už má, titul ze světového šampionátu mu ale chybí.

„Myslím, že o tom, jak dobře budu hrát, rozhoduje úsilí, které do toho každý den vkládám. A jestli vyhraju Worlds? To záleží jen na mně. Výmluvy typu, že je někdo z Evropy nebo je moc starý. To je pro mě těžké. Myslím, že je to tak, jak to je, prostě výmluvy,“ má jasno dánský midlaner, jenž na MSI předvádí vynikající výkony.

„Spousta profesionálních hráčů, nechci říct, že všichni - spousta profesionálních hráčů a spousta fanoušků obecně, nemusí mít sen o vítězství na MSI nebo o vítězství na mistrovství světa, protože to pro nás každý rok vypadá těžce. Myslím, že to lidé vzdávají, a to znamená, že se možná nedíváte na ten extra VOD, nehrajete tu extra solo queue nebo se nesnažíte o to víc, protože nemáte tu chuť,“ řekl Caps v rozhovoru pro Dexerto.

G2 mají šanci Evropě ukázat, že není všechno ztraceno. Pokud porazí lepšího z dvojice Team Liquid/T1, budou mít jasné místo v top 3 na MSI. Caps a spol. ale míří výš, chtějí vyhrát. Podaří se jim to?

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).