Přejít k hlavnímu obsahu

Vyrovnaná série zakončená demolicí. T1 poslali americkou jedničku domů

15. 5. 2024 | 15:30 League of Legends Reportáž
S Fnatic si Team Liquid bez větších problémů poradili, T1 už ale byli pro americké šampiony příliš velké sousto. Úvodní tři hry byly vyrovnané, TL dokonce obrali obhájce světového titulu o bod. To byl pro T1 jasný signál, žádné další drama už nedovolili a poslední hru jednoznačně ovládli. Team Liquid se s MSI loučí, korejský celek může začít s přípravami na T1.
Lee "Faker" Sang-hyeok
Lee "Faker" Sang-hyeok
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Favorit byl jasný, ale ne natolik, jak by možná většina fanoušků před začátkem turnaje očekávala. T1 nejsou v nejlepší formě, v posledních dnech se trápí a nepředvádí výkony, na které jsou od nich diváci zvyklí. A na co jsou zvyklí i samotní hráči.

Team Liquid na druhé straně překvapili Fnatic, evropský celek bez problémů porazili 3:1 a udrželi se v turnaji. Ukázali známky naděje, T1 ale byli příliš silným soupeřem.

Nechybělo ale mnoho a mohla rozhodovat až pátá hra. V prvním zápase si T1 Eaina „APA“ Stearnse, jenž měl po prvních sedmi minutách skóre 0/3/0. TL se postupně dostávali zpět do hry, na kompletní comeback to nestačilo.

Druhá hra byla ještě o poznání vyrovnanější a trvala celých 43 minut. Sean „Yeon“ Sung se Samirou předváděl výborný výkon, držel svůj tým nad vodou. Zbytek mančaftu ho bohužel nepodržel a T1 byli jeden bod od postupu.

Nedostali ho zadarmo, třetí hra totiž šla ve prospěch Team Liquid. Ztráta nakopla T1 do vyšší rychlosti a poslední utkání bylo jednostrannou kanonádou. Po 23 minutách bylo skóre 27/13, krvavou bitvu zvládli lépe Korejci. O postup do finále upper bracketu se utkají s G2 Esports.

Program MSI:

  • Čtvrtek 16. května (11:00): Bilibili Gaming vs. Gen.G
  • Pátek 17. května (11:00): G2 vs. T1
  • Sobota 18. května (11:00): Finále lower bracketu
  • Neděle 19. května (11:00): Velké finále
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).