Přejít k hlavnímu obsahu

Nemůžeme potahat. Korejská hvězda si stěžuje na svou roli

19. 5. 2024 | 10:20 League of Legends Komentář
Je to debata, která se vede snad každý rok. Jsou ADC schopní potahat hru v League of Legends. Je carry na botlane dostatečně silné? Otázka, k níž se znovu vracíme spolu s Lee „Gumayusi“ Min-hyeongem, ADC T1. Podle úřadujícího světového šampiona není v současné metě dostatek hyper-carry botlanerů, kteří by dokázali zvrátit vývoj zápasu.
Lee "Gumayusi" Min-hyeong
Lee "Gumayusi" Min-hyeong
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Nebyl to pro něj jednoduchý turnaj. Lee „Gumayusi“ Min-hyeong byl často v pozadí úspěchů T1 na letošním MSI, nemohl ukázat svůj plný potenciál. Nejednou se posadil na botlane se Sennou a hrál spíš v roli supporta. „Malé draftové nevýhody, které beru za tým, jsou způsob, jakým se teď snažím tahat jako ADC,“ řekl korejský hráč v rozhovoru pro Dexerto.

Fanoušci jeho pocity sdílejí. Varus, lethality Kalisa nebo již zmiňovaná Senna. To nejsou picky, na které se diváci těší. K tomu z toplane přiběhne Camille nebo K'Sante, naskočí na ADC a to si může hodit nohy na stůl. Nic víc stejně nemá cenu, šance na úspěch je nulová.

Chybí Kai'Sa a Xayah

S láskou se vzpomíná na metu, kdy na botlane pobíhali Xayah nebo Kai'Sa. ADC měli v té době opravdu příležitost ukázat své umění. „Nemyslím si, že aktuálně jsou v metě na ADC ty riskantní, hyper carry šampioni,“ komentuje Gumayusi současný stav botlane.

Některé celky se ale netradičních picků nebály. Pomoci mohly lane swapy, na ADC se tak objevili například Jinx nebo Kog'Maw. Ale považovat to za metu rozhodně nejde. Nic ale není ztraceno, s letním splitem by mohla odstartovat nová meta.

Předměty pro botlane tahouny totiž byly přepracovány. Změnu uvidíme, bude to ale k lepšímu?

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).