Přejít k hlavnímu obsahu

Konkurence profi týmů, online forma i trápení. Co prozradily skupiny Tipsport CS Spring?

21. 5. 2024 | 19:00 Counter-Strike 2 Komentář
Na LAN finále Tipsport CS Spring postoupily stejné týmy jako na zimní zastávku. Přesto byla skupinová část opravdu zajímavá a od velkého překvapení nebylo daleko. Co si z dosavadního průběhu můžeme vzít, komentuje v pěti bodech analytik a streamer Martin „zur1s“ Sláma.
Martin „zur1s“ Sláma
Martin „zur1s“ Sláma
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Sampi.Tipsport

Úřadující mistři ČR podle zur1se pouze potvrdili své nezpochybnitelné kvality z online turnajů. Přece jenom i na Tipsport CS Winter postoupili suverénně, ale se s offline prostředím se následně rozloučili bez výhry. My se tak společně ptáme – změní se teď něco? S novými posilami už měli dostatek času na pilování souhry.

UNiTY

Slovenská organizace jde vzhůru. Do nejlepší stovky HLTV žebříčku sice ještě letos nenakoukla, ale její tým se zlepšuje každým zápasem. „Je vidět, že změna IGL jim prospěla,“ říká zur1s. Nejen on upozorňuje, že síla UNiTY se vždy ukázala hlavně na LAN akcích. Pokud tohle byla jejich slabší stránka, tak se máme na co těšit.

SINNERS

Hříšníci staví nové základy a v jejich táboře se aktuálně dějí velké věci. Vzhledem k experimentům je můžeme pravidelně vidět v různých složeních, na Tipsport CS Spring využívají kouče jako pátého hráče. Ve skupině sice nepřesvědčili, ale podle zur1se by právě skrze nižší očekávání mohli v Praze naopak překvapit.

Dynamo Eclot

„DNE se trápí, bylo to vidět v každém zápase,“ má jasno analytik. Současně ale dodává, že na LANce vždy hrají o několik tříd lépe – jinak by nebyli nemohli získat Tipsport Grand Slam za pět titulů z osmi offline turnajů. I kdyby v tuto chvíli nevypadali, že mají na to opanovat tuto zastávku, tak mají stále spoustu času na přípravu.

Konkurence

Jen o možná zhoršených výkonech domácí špičky ale napínavé duely nebyly. Nejen BRUTE a Enterprise Genesis pozlobili elitu, herně se neztratili ani Flow a eSuba. „Akademie se každou zastávkou zlepšují a naše full-time týmy mají stále větší problémy je porážet. Jde o dobrou zprávu pro česko-slovenské CSko,“ uzavírá zur1s.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.