Přejít k hlavnímu obsahu

Evropský tým vzbuzuje pochybnosti. Jestli necheatuje, tak poběžím maraton, píše NEOFRAG

23. 5. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Kauza
Prokovace k esportu patří. Málokdy se ale někdo odhodlá někoho obvinit na plnou pusu. Výjimkou je balkánský celek Zero Tenacity, jemuž nemůže přijít na chuť nejeden soupeř.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Zero Tenacity se mohou zdát jako jeden z mnoha řadových Tier 3 celků. Jádro spolu hraje přes 2,5 roku a za tu dobu si vybudovalo solidní souhru, která jej vynesla na aktuální 50. příčku světového žebříčku. Jen o ní ale úspěchy týmu možná nejsou, Povyk vzbuzuje individuální počínání některých hráčů. Srbská organizace je na černé listině mnoha zahraničních sázkových portálů, protože na jejích zápasech často něco nesedí.

Nejnovější skalp získali Balkánci proti BLEED. Tento celek se v HLTV žebříčku nachází jen o pět příček výše, na papíře je ale mnohem ambicióznější. Namísto virtuálního podání rukou však od poražené strany přišlo ostré tvrzení – kouč Aleksandar „kassad“ Trifunović na své sociální sítě umístil GIF radaru. Jméno Zero Tenacity se totiž často skloňuje ve spojitosti s využíváním „radar hacku“, ačkoliv jim cheating nikdy prokázaný nebyl.

Reakce se rozdělily na dva tábory. Jedna strana nerozumí tomu, proč má známá postava bez neprůstřelných důkazů něco takového za potřebí, ta druhá s kassadem nemůže než souhlasit. Z minulosti nemají v oblibě Zero Tenacity ani čeští SINNERS. „Říkal jsem si, jestli to přijde,“ zareagoval na GIF Sebastian „beastik“ Daňo. „Nerozumím tomu, že tento týpeček ještě není zabanovaný,“ nebál se natvrdo říct Adam „NEOFRAG“ Zouhar.

Ve svém příspěvku narážel na Nemanju „nEMANHA“ Đukiće, jenž ve svých 26 letech zažívá statisticky nejvydařenější období kariéry. Český hráč si k tomu navíc neodpustil sebevědomě dodat, že jestli srbský hráč opravdu necheatuje, tak si zaběhne maraton. Toho se hráči kontroverzního týmu okamžitě chytili a doporučili mu se začít připravovat. Naprosto očekávaně na ně ale přilétla jen další sprcha negativních reakcí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.