Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle už jsme někde viděli. Jensen se setká s bývalými spoluhráči

24. 5. 2024 | 11:00 League of Legends Spekulace
Půl roku stačilo. Nicolaj „Jensen“ Jensen si vyzkoušel jarní split ve FlyQuest a vrací se do Dignitas. Slavná americká organizace překopala sestavu, v níž zůstal jen Jonah „Isles“ Rosario. Dánský midlaner se v týmu opět setká s bývalými spoluhráči z Cloud9. V roli ADC se totiž ukáže Jesper „Zven“ Svenningsen, na toplane bude řádit Eric „Licorice“ Ritchie.
Nicolaj "Jensen" Jensen
Nicolaj "Jensen" Jensen
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Nebyl to propadák, ale rozhodně ani úspěch. Dignitas se v jarním splitu LCS dostali na dělenou pátou příčku, v play-off nestačili na budoucí šampiony z Team Liquid. Organizace už v minulosti ukázala, že má vyšší ambice a tak přichází s téměř kompletně novou sestavou. Jen support Jonah „Isles“ Rosario si udržel své místo.

Podle Sheep Esports se v mančaftu ukáží hned tři bývalí hráči Cloud9. Na midlane by se měl vrátit Nicolaj „Jensen“ Jensen, jenž v Dignitas odehrál kompletní rok 2023, který ale nedopadl podle představ. S FlyQuest Jensen opět potvrdil své kvality, po rozporuplném MSI se vrací na midlane ve žluté a černé.

Na toplane se postaví Eric „Licorice“ Ritchie, s nímž se Jensen v roce 2018 probojoval až do semifinále světového šampionátu. Jen na historicky prvním světovém šampionátu se americké organizaci na Worlds podařilo něco podobného.

Do role ADC se po dobrodružství na supportu vrací Jesper „Zven“ Svenningsen. S dánským kolegou se Jensen potkal v druhé polovině roku 2022, opět v Cloud9. Společně vyrazili na Worlds, domů se vraceli s nepořízenou (1-5).

Kontroverzní je odchod Lawrence Lin „eXyu“ Xua, jenž na sociální síti X prohlásil, že ještě nedávno mu bylo potvrzeno místo v sestavě Dignitas. O to ale několik dní před začátkem tréninku na letní část sezony přišel. Do jungle přichází bývalý hráč TSM Mingyi „Spica“ Lu. 

Potenciální sestava Dignitas:

  • Kanada Eric „Licorice“ Ritchie
  • Čína Mingyi „Spica“ Lu
  • Dánsko Nicolaj „Jensen“ Jensen
  • Dánsko Jesper „Zven“ Svenningsen
  • Austrálie Jonah „Isles“ Rosario
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).