Přejít k hlavnímu obsahu

Podezřelý zlozvyk. Největší český talent čelí kritice, osobnosti se za něj ale postavily

26. 5. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Kauza
Oldřich „PR“ Nový brousí své dovednosti ve věhlasné akademii MOUZ NXT. Její bývalé jádro dnes tvoří většinu sestavy aktuální světové jedničky. Český mladík se ale tentokrát nedostal pod drobnohled díky svému individuálnímu umu, ale zlozvyku, který působí kontroverzně.
Oldřich „PR“ Nový
Oldřich „PR“ Nový
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Oldřich „PR“ Nový se na české scéně objevil ve svých čtrnácti letech. Nejvíce času strávil v Cryptově, kde jasně ukázal, že má před sebou velkou kariéru. Tu se vloni rozhodl rozvíjet za hranicemi, když přijal nabídku MOUZ NXT. Z německé organizace se za poslední roky dostalo nejvíce hráčů na nejvyšší level, o motivaci má tak postaráno. S mladým týmem již PR získal tři turnajové tituly a letos v květnu i dvě medaile z B-tier akcí.

Aktuálně šestnáctiletý hráč však tentokrát vzbudil pozornost v negativním smyslu. Účastník prvního CS2 Majoru Vladislav „Krad“ Kravchenko jej po zhlédnutí záznamů zápasů série CCT osočil z používání radar hacku. Důvod je ten, že PR se během zápasů až příliš často dívá mimo obrazovku, což vzbuzuje podezření. „Nedokážu si představit, co jiného by to mohlo být než radar,“ napsal ke svému příspěvku s vybranými klipy.

Svého svěřence se okamžitě zastal trenér Tobias „TOBIZ“ Theo. „Nikomu nedlužíme vysvětlení a nebudeme sdílet žádné záznamy o zdravotním stavu PR. Věřte tomu nebo ne, ale dolů se dívá proto, že spamuje caps lock jako tik,“ píše Theo. Hráči Counter-Striku jsou známí svými zlozvyky a členové komunity s různými poruchami v komentářích tento tik potvrzují. „Měl jsem v 17-18 letech to stejné,“ doplňuje Adam „NEOFRAG“ Zouhar.

„PR v žádném případě nepodvádí. Tenhle kluk hrál opravdu dobře na lokálních LANkách už ve svých 14-15 letech,“ postavil se za mladého hráče Sebastian „beastik“ Daňo. „Jo, klipy vypadají podezřele, ale v době nízké pozornosti si dokážu představit, že má nějaký tik. Jsem si naprosto vědom toho, že v dnešní době může podvádět kdokoli, a jsem si jistý, že na Tier 2-3 scéně máme podvodníky, ale rozhodně ne PR,“ uzavírá kapitán SINNERS.

Věříme, že se situace brzy uklidní a nadějný mladík se zase bude moci soustředit jen a pouze na své výkony.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.