Přejít k hlavnímu obsahu

FIFA se vrací. Budou mít EA Sports konečně pořádnou konkurenci?

26. 5. 2024 | 13:00 Spekulace
Hráči fotbalové hry od EA Sports se dlouho těší na nějakou řádnou konkurenci. EFootball je propadák, ale teď se spekuluje o novém projektu. Společnost 2K se měla spojit s organizací FIFA, další fotbalový titul by měl vyjít již tento rok. Vývojáři z 2K už mají se sportovními hrami zkušenosti, v katalogu firmy najdete Top Spin 2K25, NBA 2K24 nebo WWE 2K24.
FIFA x 2K
FIFA x 2K
Zdroj: infinityfc.net

Dlouholeté spojení fotbalové federace FIFA a společnosti EA Sports v roce 2023 skončilo. FIFA 23 byla sportovní hrou s jmenovkou FIFA, kterou společnost Electronic Arts vytvořila. Licence zdražila o sto milionů dolarů, pro EA Sports něco nepřípustného.

FIFA si tak hledá nového spojence na poli fotbalových her. A podle informací MohPlay už si ho možná našla. Brzy by se mohli hráči podle posledních spekulací dočkat oznámení videohry s oficiální licencí FIFA.

Tato zpráva přichází jen několik dní poté, co prezident FIFA Gianni Infantino potvrdil, že organizace aktivně hledá vhodné partnery pro vývoj nové fotbalové hry. „Vyvíjíme nové partnery a novou hru, která bude samozřejmě jako vše, co děláme, nejlepší. Takže se připravte na novou hru FIFA,“ prohlásil Infantino.

Reakce komunity na novinky jsou smíšené. Většina nemá se sportovními hrami 2K Games pozitivní zkušenosti. Pořádná konkurence ale EA Sports chybí. Konami se totiž v posledních letech nedaří a nedělají populární rozhodnutí. Jsou 2K tím pravým soupeřem?

Co se týče kariérního módu, tam jsou gameři spokojení. Horší je podle nich multiplayer, k němuž se vyjadřují podobně jako k EA Sports FC 24. Největším problémem je prý pay-to-win strategie - tudíž spousta utracených peněz a tím pádem lehčí cesta za vítězstvím.

Do struktur 2K Games spadá Hangar 13, který má pobočku i v Brně, kde vznikala Mafia 3 a Definitive Edition. Vše pak patří pod videoherního giganta Take-Two Interactive, jehož součástí je i studio Rockstar Games stojící za herní sérií GTA.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).