Přejít k hlavnímu obsahu

Prodáno! Šťastlivec chtěl za virtuální zbraň 46 milionů korun a konečně našel svého kupce

6. 6. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Prodejní sága jednoho z nejvzácnějších Counter-Strike skinů v historii je u konce. Po odmítnutí několika nabídek ve výši rovného 1 milionu dolarů se hráč s přezdívkou roflm0nster dočkal a konečně dorazila nabídka, která ho uspokojila. Kupce si ale nepřál odhalit finální sumu.
AK-47 | Case Hardened
AK-47 | Case Hardened
Zdroj: Valve / Zeusper

V lednu spatřil světlo světa skutečný sen všech sběratelů Counter-Strike předmětů. Jednomu šťastlivci se podařilo získat z krabice či pomocí výměnného kontraktu jedinečné AK-47. Jeho zbarvení Case Hardened nese pattern s číselným označením 661, který pro svůj vzhled nese přezdívku „jizva“. Jediný kus svého druhu má zbrusu novou kondici i StatTrak. Tato kombinace byla až do letošního roku pouhou legendou.

Majitel světového unikátu okamžitě odmítl nabídky ve výši 1 milionu dolarů a výkupní cenu stanovil na dvojnásobek. Sedmimístné nabídky mu chodily i dále, přesto nebyl spokojený tak dlouho, až ze svého požadavku v dubnu slevil na 1,5 milionu dolarů. Přesto se čekaly další dva měsíce, než se najde kupce.

Historický moment nastal tento týden, kdy roflm0nster oznámil prodej svého AK-47 jedním slovem: prodáno. V následném příspěvku však doplnil, že po dohodě s kupujícím není oprávněn zveřejnit jeho identntu ani přesnou částku. Nový majitel jednoho z nejvzácnějších CS2 předmětů historie je tak neznámý a komunita se nedozvěděla ani jednu z nejvyšších prodejních sum v historii ve výši 1 až 1,5 miliony dolarů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.