Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS nadále bojují o postup do ESL Pro League. Po prvním dni jsou v čele tabulky

10. 6. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Český tým SINNERS zazářil v ESL Challenger League, kde se dostal na stupně vítězů. Stejně jako v minulé sezóně jim ale na bronzové příčce unikl postup o jediné místo. Přesto není všem dnům konec. Umístění jim zajistilo Closed Qualifier, jeho první hrací den vyšel hříšníkům parádně.
Sebastian „beastik“ Daňo
Sebastian „beastik“ Daňo
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Po zániku vlastních regionálních lig a řady partnerství nahradila konferenční část ESL Pro League uzavřená kvalifikace. V semifinále čekají dva regionální vítězové, které dnes doplní dva nejlepší týmy ze skupinové fáze. V jejím formátu každého s každým bojuje osm týmů, jež neuspěly v play-off ECL. Takže i SINNERS.

Česká skvadra začala výhrou v prodloužení proti Auroře. Následně sice nestačila na RUSH B, ale porážku proti ruskému celku následovaly dvě hladké výhry. Skalpy 3DMAX a SAW dodaly hříšníkům po zklamání z předchozích dní potřebné sebevědomí. Do druhého dne jdou díky třem vítězstvím z prvního místa.

Vyhráno ale stále nemají, v pondělí je totiž čekají tři nevyzpytatelné BO1 duely. Ve 12:00 začínají proti PARIVISION, následovat budou utkání proti 9 Pandas a Monte, které v současnosti reprezentuje Martin „STYKO“ Styk. Tři výhry znamenají stoprocentní postup, u dvou by se museli spoléhat na ostatní výsledky.

Aby toho nebylo málo, tak hrací den SINNERS začal už v 10:00. Nemohli si totiž přeložit utkání páté série CCT, v níž po prohrané první mapě vzdali utkání proti Rare Atom. Ze swissu tak po třech porážkách vypadávají. Po EPL kvalifikaci je navíc od 17:00 čeká start play-off YGames PRO Series proti ENTERPRISE.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.