Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS už psali o vyřazení, přesto zůstávají ve hře. V semifinále je čeká neoblíbený soupeř

11. 6. 2024 | 10:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Hříšníci mají v posledních týdnech napilno. Po třetím místě na Tipsport CS Spring bojují v nové sestavě o mezinárodní úspěchy, postupu do ESL Pro League byli opravdu blízko. Přesto i díky porci štěstí stále zůstávají ve hře a dnes mohou svoji snahu přetavit v návrat mezi elitu.
Max „SHOCK“ Kvapil
Max „SHOCK“ Kvapil
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Dobře rozehrané play-off ESL Challenger League neproměnili SINNERS v postup do Ligy mistrů. Podruhé v řadě jim účast unikla o jediné místo, když v přímém souboji nestačili na KOI a Sangal. Spolu s dalšími sedmi týmy je ale přesto čeká uzavřená kvalifikace, v níž od neděle usilují o poslední účastnické místo v EPL.

Po prvním dni nevyzpytatelných BO1 bojů měli hříšníci bilanci tří výher a jediné prohry. Pro jistotu postupu do semifinále potřebovali zvítězit třikrát, ideálně alespoň dvakrát. Na závěr programu ale nestačili na 9 Pandas a Monte a do posledních momentů se strachovali, jestli jim to vyjde. Už spíše počítali s tím, že ne.

Matematika ale hovořila jasně. Čtyři výhry měly před vyvrcholením skupiny na kontě čtyři týmy. SAW a 3DMAX hráli proti sobě, tudíž měl vítěz tohoto utkání zajištěný postup do další fáze. Ten druhý šel naopak mimo hru. Vzájemnou bilanci vůči SINNERS a RUSH B měli oba nejhorší, hříšníci naopak tu nejlepší!

Česká pětice sice podlehla RUSH B, ale díky suverénní výhře nad SAW míří skrze vzájemnou blianci všech tří týmů do semifinále. Tam se od 13:00 utká s ex-Guild Eagles, kteří kromě organizace už přišli i o jednoho hráče. Dnešní play-off doplňují 3DMAX a maďarští BUHAWI. Postoupit do ESL Pro League může jen jeden.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.