Přejít k hlavnímu obsahu

Counter-Strike a 4,5 milionu cheaterů. Podle statistik má každý sedmý účet VAC ban!

11. 6. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Analytická stránka CS2 Stats odhalila neuvěřitelné číslo. Její databáze desítek milionů Steam účtů obsahuje 4,5 milionu VAC banů. Člověku se ani nechce přemýšlet nad tím, jak vysoké číslo by číslo mohlo být, pokud by Valve Anti-Cheat byl funkčnější, o čemž komunita dlouho sní.
Cheatování v Counter-Strike 2
Cheatování v Counter-Strike 2
Zdroj: Valve

Cheating je nepochybně jedním z největších problémů Counter-Striku. Nejpopulárnější FPS titul na západě a suverénně nejhranější hra na Steamu dlouhodobě trpí na masovou přítomnost podvodníků, kteří se nebojí využívat podpůrné programy. Herní matchmaking je skoro nehratelný, nejnovější čísla přesto šokují.

Analytická stránka CS2 Stats od vydání nejnovějšího dílu zaznamenala 160 milionů zápasů na oficiálních serverch a platformách FACEIT a ESEA. Celkově se v těchto hrách objevilo 31,5 milionů unikátních účtů, z nichž je 4,5 milionu zabanovaných anti-cheatem! VAC ban má v této databázi každý sedmý Steam účet.

Statistiky jsou samozřejmě zkreslené, protože web CS2 Stats nemonitoruje úplně všechny zápasy. Stejně tak nelze nijak určit skutečný počet cheaterů, nikoliv jen počet hromadně zakládaných účtů pro účely podvádění. Přesto se jedná o dost zajímavou sondu, jak velkým problémem cheating v Counter-Striku je.

Jednat se navíc má jen o VAC bany, nikoliv další typy trestů, které platí například pro boostery či účty pro sbírání beden. Spolu s nezabanovanými podvodníky bychom se možná dostali na číslo, jež vlastně ani znát nechceme. Nikdo se ale nyní nemůže divit, jak často, minimálně na matchmakingu, potkává cheatera.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.