Přejít k hlavnímu obsahu

CS2 přivítá nové oficiální mapy. Odborníci mají jasno, o jaké půjde, nechybí ani legenda

17. 6. 2024 | 15:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Chystaná nálož obsahu do CS2 k výročí legendární FPS série nebude jen o nové krabici. Podle nejnovějších zpráv se dočkáme hned pěti nových map, které už komunita náležitě otestovala.
Thera
Thera
Zdroj: Valve / FMPONE

Maxim Poletaev je na scéně známý pod přezdívkou ‎Gabe Follower. Běloruský tvůrce patří mezi nejaktivnější leakery a v těchto dnech přichází s řadou zajímavých novinek. Jednou z nich je přidání klíčenek na zbraně. Ještě větší pozornost si ale získal na první pohled jednoduchým příspěvkem. Na svůj profil si totiž jen tak odložil čtyři specifické mapy, ke kterým následně přidal ještě jednu. Všichni vědí, co to může znamenat.

Ke 25letému výročí Counter-Striku podle dosavadních spekulací chystá Valve nálož nového nebo alespoň staronového obsahu v hezčím kabátku. A komunita má nyní jasno, že právě pět zmíněných map Poletaevem bude součástí velké oslavy. Jmenovitě jde o Thera, Memento, Assembly, Pool Day a také mapu Mills. Celá tahle pětice má společnou jednu důležitou věc – všechny prošly soutěží Mapcore, kterou podporuje Valve.

Právě přes Mapcore se v minulosti přímo do kompetitivního map poolu dostal Anubis. Jeho stvořitel Roald van der Scheur zaujal nejen hráče, kteří v rámci soutěže jednotlivé počiny náležitě otestovali, ale hlavně i samotné Valve. Podle úniků informací si za prodej práv na svůj výtvor přišel na 150 tisíc dolarů, v přepočtu 3,5 milionu korun. Není proto divu, že kreativní tvůrci mají o motivaci vytvořit co nejlepší mapu postaráno.

Pokud se pět uvedených map dostane do hry, tak se větší rozmanitosti dočká hned několik módů. Memento a Assembly jsou menší mapy určené pro duelový režim Wingman, nostalgické prostředí Pool Day potěší hráče módu Arms Race. Thera a Mills jsou klasické mapy pro hraní 5 proti 5. Obě vypadají skvěle a mohou v budoucnu cílit i na kompetitivní map pool. Theru přitom můžete z dřívějška znát pod označením Santorini.

Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.