Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch sošky jako YouTube button. Dočká se ocenění i někdo z české streamerské scény?

8. 7. 2024 | 18:00 Twitch
Rotterdam se na konci června stal epicentrem světa živých přenosů. TwitchCon se letos vrátil do Nizozemska, aby oslavil evropské streamery a jejich komunity. CEO platformy Dan Clancy také odhalil novinku v podobě sošek pro nejsledovanější tvůrce obsahu.
Twitch má vlastní sošky jako ocenění pro streamery
Twitch má vlastní sošky jako ocenění pro streamery
Zdroj: Twitch/X

O víkendu se konal dlouho očekávaný evropský TwitchCon. Kromě vize fialové platformy byl také představen nový „Streamer Achievement Program“, který má za cíl ocenit streamery, jenž se soustředí na budování komunity na Twitchi a dosáhli sledovanosti, o které se většině může jenom zdát. Letošní akce tak byla první z mnoha, na nichž se budou úspěchy oceňovat speciální památkou – soškou Bleed Purple.

Představeny byly hned tři úrovně sošek. Streameři si je vysloužení za dosažení různých milníků:

  • Purple: 5 milionů hodin sledování
  • Marble: 50 milionů hodin sledování
  • Chrome: 250 milionů hodin sledování

Vůbec první oceněnou osobou se stala francouzská streamerka LittleBigWhale. Sošku převzala živě na pódiu Glitch Theater přímo z rukou ředitele platformy Dana Clancyho. Byla však jen první z mnoha dalších, kteří ji budou následovat. Všichni způsobilí tvůrci obdrží pozvánku k vyzvednutí své sošky ještě letos v létě.

Na fialovou sošku díky svým číslům dosáhne několik českých streamerů. Marble verze se však dostane do rukou pouze Vojtěchu „Agraelus“ Fišarovi, který během své letité kariéry dosáhl na více než 62 milionů hodin sledování.

Zdroj: twitch.tv
Štítky: Twitch
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.