Přejít k hlavnímu obsahu

PLAYzone Challenge ovládla známá jména. Tým českých střelců ukázal zkušenosti ze světa

8. 7. 2024 | 19:30 VALORANT Reportáž
O víkendu se v prostorách Vodafone PLAYzone Areny uskutečnila další offline akce pro příznivce hry VALORANT, kteří si přijeli užít místní prostředí a utužit komunitu. Z herního hlediska však nabitou konkurenci opět umlčela ta samá sestava složená z českých profíků.
Podnik na PLAYzone Challenge
Podnik na PLAYzone Challenge
Zdroj: Cantzer (s povolením)

Tým Podnik místní dobře znají. Pod tímto pseudonymem se čeští hráči probojovali do regionální VALORANT ligy, kde vystupovali pod organizací ENTERPRISE. V Evropě i nadále působí jeden z dřívějších pilířů Patrik „Minny“ Hušek, který však nezapomíná na své kořeny a vydal se na obhajobu titulu z PLAYzone Challenge.

Minny se tentokrát spojil s Ondřejem „MONSTEERR“ Petrů nebo Václavem Janem „Cantzer“ Stezkou. Vedle tří bývalých hvězd ENTERPRISE se představil někdejší hráč Entropiqu Daniel „ROUSIK“ Rous a „nejlepší slovenský ranked hráče s brokovnicí“, jak označil Michala „MMMiky“ Smaržíka spoluhráč Cantzer.

Vyzyvatelů se v pražské Vodafone PLAYzone Areně našlo celkem devět, konkurenta ale silný celek znovu nenašel. Turnaj, který běžel od dopoledních hodin, vyústil ve finálové klání s Podnikem na jedné straně a týmem HLAVI na té druhé. Na soupiskách obou týmů byla známá jména, souboj se očekával vyrovnaný.

Stejně jako tomu ale bylo minule, závěrečný střet PLAYzone Challenge ovládl Podnik. V poměru 2:1 na mapy se musel tým s Michaelem „Elysium“ Proškem či Michalem „Enrik“ Vejvodou smířit s druhým místem, a vládce tak zůstává na pomyslném trůnu. Nejdůležitější ale je, že se podařilo ukázat komunitního ducha. 

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.