Přejít k hlavnímu obsahu

Maiuska: Doufám, že nám vyjde vše, co plánujeme

5. 3. 2010 | 12:02 Counter Strike 1.6
Je to jen pár dnů, co jedna z největších společností v oblasti informatiky, firma ASUS, oznámila stoprocentní účast v česko-slovenském progamingu. Značku ASUS bude reprezentovat hned pět nejlepších česko-slovenských dam.
Výchozí obrázek

Je to jen pár dnů, co jedna z největších společností v oblasti informatiky, firma ASUS, oznámila stoprocentní účast v česko-slovenském progamingu. Značku ASUS bude reprezentovat hned pět nejlepších česko-slovenských dam.

Portál PLAYzone.cz si pro vás připravil rozhovor s jednou z těchto slečen, Nikol "Maiuska" Janečkovou, která se neostýchala zodpovědě nám na pár otázek. Kdo by neznal tuto hráčku, tak vězte, že je jí osmnáct let, žije a studuje v Přerově. Je členkou české CS.female reprezentace a ještě donedávna oblékala trikot největšího českého klanu, eSuba. Před pár dny společně se čtveřicí svých spoluhráček opustili tento tým, aby se přidali k firmě ASUS, která by jim měla zprostředkovat všechny jejich CS sny. Ale to už moc předbíhám, přeji příjemné čtení.

Takže Maius, přejděme rovnou k tomu, co nás zajímá nejvíce...Tvoje telefonní číslo je? (smích)

Jasně! Do mého clubu cskaři nevolaj. (smích)

Škoda no, tak nevadí. Zkusim to jindy a jinak ... Teď jedem na férovku ale, jak se cítíš po přestupu do ASUSu?

Je to fajn ... Je to zase pro změnu něco nového a jdeme do toho všechny s velkým nadšením ... Je to opravdu hodně čerstvé takže zatím nějak moc extra velké pocity nemám, jelikož jsou to zhruba 2 dny co vyšla novinka a všechno se dohodlo na pevno a tak podobně. Takže doufám že mé pocity budou lepší a lepší a ASUS nás bude plně podporovat v tom co chceme dělat.

Kdy nabídka od ASUSu přišla?

ASUS se nám nabídl již na WGT v Brně kde nás měli možnost vidět. V té době kdy jsme byli na stagy, tam byli i přední představitelé této společnosti z Thaiwanu, kteří měli možnost si proti nám také zahrát. Byla to opravdu zábava vidět hrát evropského ředitele této velké společnosti jak střílí panáčky a zmateně pobíhá po startu. Potom s námi mluvil Ondra který to má na starosti tady u nás a nabídl nám tuto možnost. Takže ten nápad vznikl už někdy před půl rokem.


Maiuska na WGT

Akceptovali jste tento nápad všechny?

Samozřejmě hned na začátku jsme měli všechny velké oči z toho co nám může všechno tato firma nabídnout. Později však tohle všechno ustálo a neřešilo se to. Časem se nám ale ozvali a my začali o tom pevně uvažovat. Nabídku, kterou nám dali by jen tak nikdo neodmítl. Jenže tady začali v našem teamu rozepře. Nakonec 5 z nás chtělo jít pod ASUS a jedna ne. Tohle bylo pro nás těžké a museli sme se rozhodnout mezi lepší nabídkou nebo jednou z našich hráček. Začali různé hádky, pomluvy atd. a nakonec to skončilo tak jak to dopadlo. Možná to vypadá hnusně, že jsme se tak rozhodli ale to co se dělo nikdo neví a je to vše mezi námi. nakonec jsme usoudili, že to pro nás bude lepší odejít bez 6 hráčky, která náš team vedla, a začít od znova. Nechci říkat, že se na tom nemůže ještě něco změnit ale zatím to vidíme na tuto sestavu jaká vyšla v novince.

Z odpovědi soudím, že se jednalo o Janu "jance." Kozákovou. Co jí přesně vadilo na nabídce od ASUSu?

Tohle bych nechtěla nějak moc rozebírat. Ale bylo to na tom, že ASUS je přece jen firma a ne nějaký clan. Samozřejmě momentálně působíme i pod multiclanem NecroRaisers, který nám menší nedostatky plně vynahradí. A musím říct, že jim to jde opravdu skvěle.

Někomu se to tak může zdát, že budete spíš dělat modelky. Co bys jim na to ty odpověděla?

Chceme dělat to, co nás baví. Ikdyž se občas musíme usmát do fotoaparátů pořád za tím vším je náš sen se dostat hodně vysoko. A pokud nám to někdo může nabídnout za tu malou oplátku se někde ukázat, nevidím v tom žadný problém. Přece jenom investují do nás hodně peněz, a tu malou reklamu jim přece dlužíme.

Chystáš se s ostatními na LanCraft. Co jsem koukal, tak s vámi jede jance., kdo a proč nemohl odcestovat do Krnova?

Jelikož je nás v teamu 5 a Afroditka je momentálně ve Vietnamu, napsala nám jance, že by ráda s námi jela na Lancraft zahrát. I přes všechny naše velké rozepře se nechceme rozejít ve zlém. Tak proto na LC nás uvidíte v naší staré sestavě.

Na LanCraft jedou i vaše "konkurentky", dívky z Virtual Worldu. Jste s tímto klanem nějak spojeni? Komunikujete mezi s sebou, přece jen dívčích celků u nás by se dalo počítat na prstě jedné ruky.

Určitě jsme spojeni jak už českou dívčí reprezentací, tak se snažíme holkám pomoct v jejich rozjezdu a občas jim nějaká z nás poradí a pomůže co a jak mají dělat. Přece jen jsme trošku zkušenější a nechceme být ty namyšlený. Holky jsou opravdu super tak nechceme mít mezi sebou nějakou rivalitu a proto se pokoušíme vycházet jen v dobrém.

Narazila jsi na reprezentaci. Jak velkou šanci cítíte poté, co vás admini poslali do druhého kvalifikačního kola, odkud máte tím pádem už jen jeden krok do hlavní fáze?

Ta šance je tam opravdu veliká a máme to mnohem lehčí jak naše spoluhráčka z clanu Mia, která je kapitánkou slovenské reprezentace. Po našich skvělých výsledcích v EMS si věříme a samozřejmě se budeme snažit uhrát co nejlepší výsledek a neudělat nám tak ostudu. Já osobně doufám, že nebudu ve stresu z toho, že se dívá moc lidí a že komentujete muj skvělej ultra zacup na zadku a puštění úžasného fullauta (smích)

Co si myslíš o možnosti, že uvidíme Česko-Slovenské derby? Jak by ti pak bylo, kdybys věděla, že můžeš porazit svou spoluhráčku z klanu?

Určitě to bude hodně zajímavé. Vidět nejlepší hráčky naší scény jak si to mezi sebou "rozdávají". (smích) Byl by to dobrý pocit je porazit, ale Mii dávám hlavy denně takže žádna novinka. (smích) Ale kdyby tam nebyla ta možnost soupeřit mezi sebou, viděla bych to na nějaký komentovaný zápas Česko vs. Slovensko jen tak for fun na PLAYzone. Samozřejmě jim přeju to nejlepší tak jako nám a držím jim palce a ať se jim daří.

Co trenink? Připravujete se nějak na LC?

No...abych pravdu řekla párkrát jsme si zahráli nějakou mapku ale ohledně toho přestupu bylo třeba vyřešit hodně věcí okolo. Takže většinu našeho času jsme strávili dohadováním jakou barvu bude mít naše clanové tričko. A jak znáte ženský, dohadování nám trvalo několik dní.Takže jsme toho nakonec moc nenatrénovali. 

A jakou barvu nakonec budou trika mít?

Abych pravdu řekla sama nevím. Shodli jsme se nakonec najednom tričku, ale do LC by se nestihlo udělat, tak nám narychlo koupili trička provizorní, které ani nevím jak vypadají. (smích) Jsem zvědavá co budu mít na sobě za župan.

Takže jste si koupili bílý trička a fixou si dopíšete nicky ne? (smích)

No trička nám zařizovalo vedení NR a my vážně nemáme ponětí jak to bude vypadat.

Budete nosit klantag čistě ASUSu, nebo se tam někam vejde i značka NR?

To je jedna z věcí, které se ještě řeší mezi ASUSem a NRkama.

Přeběhneme trošku do budoucna , určitě se chystáte hrát online dívčí turnaje, víte už o nějaké LANce, které se chcete zúčastnit?

Chceme se zúčastnit co nejvíce lanek co to půjde. Ať už to budou různé bootcampy v zahraničí, Dreamhack, ESWC, mzh, atd. V nejbližší době je to LC a co se bude dít potom, opravdu ještě nevím, ale jak říkám, budeme plně chtít využít toho, že máme tu možnost podívat se opravdu skoro všude, kam budeme chtít. Jen doufám, že nám vyjde vše co plánujeme.

No já Vám můžu jen popřát hodně štěstí. Přece jen je dost pozdě a ty ráno určitě vstáváš do školy. Přeju tobě a celému tvému týmu hodně štěstí a jako vždy, i tobě dávám nakonec svobodu slova

Děkujeme, štěstí a hlavně luck se nám bude hodit. Budu ráda, když nám budete fandit a podpoříte nás v tom co děláme a odpustíte si pubertální připomínky. Já děkuju za rozhovor, konečně nějaký pořádný. Aho

Tak co říkáte? Našel se nějaký nový fanoušek ASUS.ladies? Přídávám video-rozhovor od Ondry "smOke" Báči, který s Maiuskou a Miou pořídil na loňském World GameMaster Tournamentu.