Přejít k hlavnímu obsahu

Dakarma poráží Mortal Team Work

12. 3. 2010 | 15:35 Counter Strike 1.6
První dánská kvalifikace, která rozdává spoty na Dánský Šampionát, je skoro za námi. Ve včerejších večerních hodinách se rozhodlo o prvním postupujícím, tím se stal klan dakarma, který ve finále porazil dlouhodobou dánskou jedničku celek Mortal Team Work.
Výchozí obrázek

První dánská kvalifikace, která rozdává spoty na Dánský Šampionát, je skoro za námi. Ve včerejších večerních hodinách se rozhodlo o prvním postupujícím, tím se stal klan dakarma, který ve finále porazil dlouhodobou dánskou jedničku celek Mortal Team Work.

Skupiny

První fáze velkého turnaje se začala hrát ve středu večer. Osm týmů bylo rozděleno do čtyř skupin, ve kterých mezi sebou sváděli souboj o první a druhou příčku. Hlavní favorité turnaje, Mortal Team Work a Roskilde Ravens byli předem rozděleni, aby k jejich prvnímu střetnutí došlo až v play off.

Skupina ASkupina B
{#Dánsko} Mortal Team Work{#Dánsko} Roskilde Ravens
{#Dánsko} Abo Ovo{#Dánsko} dakarma
{#Dánsko} Team XLBet{#Dánsko} Vulkan
{#Dánsko} puta{#Dánsko} Cheap Times!

Hned první zápasy určili, jakým směrem se bude turnaj ubírat. Favorité z mTw porazili svého prvního soupeře puta jednoznačně 21-9, čímž vykročili za prvním místem ve skupině, zatímco černý kůň turnaje - dakarma, porazila "nové" Roskilde Ravens 20-10.

Ve skupině A pak svou převahu jednoznačně prokázali Mortal Team Work, když si poradili i s týmy Abo Ovo a XLBet. Prvně jmenovaný tým porazili 22-8, druhý pak 21-9. Z druhého místa do play off mTw podpořili Abo Ovo, kteří ve vzájemné konfrontaci s XLBet potvrdili lepší formu a porazili je 20-10.

Skupina B pak změnila všechny předpoklady, které byli před kvalifikací vyřčeny. Před turnajem by se favoritem na postup ze skupiny stali Roskilde Ravens, jenže ti nedokázali vyhrát ani jeden ze svých zápasů. Naproti tomu dakarma, která se na turnaj velmi pečlivě připravila, porazila všechny své protivníky a zajistila si tak postup z prvního místa. Celek Cheap Times, kde figurovaly nicky jako ArcadioN nebo turkizh, porazili i Roskilde Ravens, ale kontumační prohrou 0-30 s dakarmou skončili až na třetím místě. Dakarmu tak do play off doprovodil tým Vulkan.

Play-Off

"Nadstavbová" část tohoto turnaje se hrála stylem Best-of-Three a Double-Elimination pavoukem, přičemž vítěz horního pavouka má jistý spot na LAN Finále, zatímco finále dolní části turnaje rozhodne o druhém postupujícím.

V prvním kole na sebe narazily týmy Vulkan a Mortal Team Work a dakarma se utkala s Abo Ovo. V prvním zápase se mTw nedalo nijak překvapit a vyhrálo jednoznačně 2-0 na mapy. Dakarma pak vyhrála, ale to až po tuhém boji, kdy Abo Ovo dokázali vyhrát jednu ze tří map.

Finále horního pavouka pak očekávalo ty nejlepší klany, jaké se do této kvalifikace přihlásili. Mortal Team Work jakožto neporažení a dakarma, která ztratila zatím jen jednu mapu. Jasnými favority tohoto zápasu byli mTw, kteří na domácí půdě už hodně dlouho neprohráli.

Jenže hned na první mapě dakarma zaskočila svého soupeře a na de_tuscan vyhrála 16-10. Mortal Team Work pak dominovali na de_inferno - 16-11 pro mTw, ale de_dust2 opět patřil dakarma-ě - 16-12 pro dakarmu, která tak ukončila domácí vítěznou sérii nejlepšího dánského klanu. Tento zápas pak měl dohru v podobě flejmující komunity, která se udivovala nad hrou dvou hráčů dakarmy. I přesto, že v turnaji byl použit Custodia Anti Cheat, někteří nemohou uvěřit tomu, že tým jako dakarma porazila silné mTw.

V zápase dolního pavouka Abo Ovo celek Vulkan a zahraje si s Mortal Team Work o druhé místo, které tato kvalifikace nabízí. Zápas je předem stanoven na pondělí od 19.00 CET a už teď si na něj můžete vsadit v našich sázkách.

Dema, sestavy a pavouka turnaj si můžete prohlédnout na stránkách HLTV.org.