Přejít k hlavnímu obsahu

VIDEO: Upoutávky na finále OSL

V Koreji, která je občas přezdívána jako kolébka profesionálního hraní, se vesmírná real-time strategie StarCraft od začátku tohoto století postupně dostala mezi sportovní legendy.
Výchozí obrázek

V Koreji, která je občas přezdívána jako kolébka profesionálního hraní, se vesmírná real-time strategie StarCraft od začátku tohoto století postupně dostala mezi sportovní legendy. Co na tom, že její největší hvězdy jsou prakticky teenageři, kteří tvoří zároveň největší část publika, druhá nejprodávanější PC hra všech dob (po Sims) i po více jak deseti letech od vydání přitahuje k televizním obrazovkám prakticky den co den tisíce diváků. Sponzoři se předhánějí, kdo bude sponzorovat soutěže, hráči v několika málo profesionálních týmech jsou placeni více než dobře a ani nedávný skandál se zdá tento kolotoč neukončí.

OSL Finals 2007 (c)FighterForum

Finále OSL v roce 2007

Finále prestižní Ongamenet Starleague je pro každého fanouška StarCraftu svátkem a nejinak tomu bude i za měsíc, kdy se rozhodne o druhém letošním titulu. V lednu se z vítězství radoval Flash, který jasně porazil Movieho (viz. VOD na YouTube); oba borci jsou i v současné OSL s hlavním sponzorem Korean Air mezi osmičkou nejlepších. Hlavní partner soutěže během celého jejího průběhu zásoboval diváky kvalitními znělkami a nejinak je tomu před blížícím se finále. Na povedené shoty se nyní můžete podívat i vy.

Pozn.: Nenechte se zmást názvem videí, opravdu se nejedná o upoutávku na vydání StarCraftu 2.