Přejít k hlavnímu obsahu

MYM i H2K postupují na nordickou WCG kvalifikaci

30. 5. 2010 | 20:42 Counter Strike 1.6
Švédská pre-kvalifikace o hlavní kvalifikační turnaj je u konce. Vítězně z ní vyšli celky Meet Your Makers a H2k Gaming, kteří nedávno prošli velmi sledovanou změnou svých sestav.Stockholmská herna Inferno Online se už třetí víkend po sobě zaplnila předními týmy, kteří se snažili skrz skupiny a play off probojovat na DreamHack Summer, kde by se po boku předních severských týmů snažili probojovat do finále a urvat nordický spot na nadcházejícím se World Cyber Games.
Výchozí obrázek

Švédská pre-kvalifikace o hlavní kvalifikační turnaj je u konce. Vítězně z ní vyšli celky Meet Your Makers a H2k Gaming, kteří nedávno prošli velmi sledovanou změnou svých sestav.

Stockholmská herna Inferno Online se už třetí víkend po sobě zaplnila předními týmy, kteří se snažili skrz skupiny a play off probojovat na DreamHack Summer, kde by se po boku předních severských týmů snažili probojovat do finále a urvat nordický spot na nadcházejícím se World Cyber Games.

Všichni ovšem byli zvědavi spíše na nově sestavené Meet Your Makers a H2k Gaming. Není nikdo jiný, jehož jméno by se opakovalo v minulém týdnu tolikrát, jako jména těchto dvou organizací. Oba týmy si vedli ve skupině dobře, MYM vyhráli všechny tři své zápasy, H2k Gaming dva zápasy vyhráli a remizovali pouze s týmem Gamingplace.


Do play off se nakonec dostali po boku favoritů i týmy duttdutt a Stockholm Angels, je si ale rozebrali výše zmínění favoriti a svým soupeřům nedali žádnou šanci. MYM porazili "Anděly" 16-4, duttdutt dopadli ještě hůř, ti prohráli s H2k Gaming 1-16.

Finálová účast stačila k tomu, aby rozhodla o tom, kdo se na DreamHack podívá. Hráči ale zasedl i k počítačům a finálová bitva na tři mapy mohla začít. Na de_inferno se po první polovině zdálo, že mapa přejde na konci do prodloužení. Oba dva týmy hráli skvěle, ovšem někdo musel v polovině vést. Šťastnější byli hráči H2k Gaming, kteří vedli 8-7 a po změně stran se nakopli k úžasnému výsledku 16-9.

Druhou mapu zase ovládli hráči Meet Your Makers, kde převládla síla AIMu. Skvělou poziční hrou MYM zvítězili 16-8 a srovnali skóre zápasu.

Rozhodující mapou byl de_dust2, kde opět skvěle zahráli hráči MYM. Dokázali vést už 14-9, ale H2k předvedli skvělý comeback a snížili stav na 15-14. Poslední třicáté kolo získali zase hráči okolo Frey-e "kHRYSTAL" Sjöströma a muselo se prodlužovat. V tom se lépe zadařilo zase druze jmenovanému týmu a po vítězství 4-1 v prodloužení se vítězi švédské pre-kvalifikace stali H2k Gaming.

Konečné pořadí

1.místo {#Švédsko} H2k Gaming - kHRYSTAL, Xizt, pronax, FYRR73, niko
2.místo {#Švédsko} Meet Your Makers - moddii, BARBARR, zet, DelpaN, pita
3. - 4.místo {#Švédsko} Stockholm Angels - givar, rdl, plyfa, transis, impulse
3. - 4.místo {#Švédsko} duttdutt - pinne, manne, keiz, floreNz, olofmeisteR