Přejít k hlavnímu obsahu

Mortal Team Work vítězi DreamHack Summer

21. 6. 2010 | 22:28 Counter Strike 1.6
Dánská jednička, celek Mortal Team Work, se stal nečekaným vítězem DreamHack Summer. Ve finále si černý kůň turnaje poradil s klanem H2k Gaming.
Výchozí obrázek

Dánská jednička, celek Mortal Team Work, se stal nečekaným vítězem DreamHack Summer. Ve finále si černý kůň turnaje poradil s klanem H2k Gaming.

H2k poráží fnatic, po druhé

Možná se to ještě nikomu nikdy nepodařilo, ale porazit švédskou jedničku fnatic během osmačtyřiceti hodin a hned dvakrát na dvou různých a významných akcích, to se jen tak
POPISEK OBRAZKU
kHRYSTAL z H2k se raduje z postupu
(foto:hltv.org)
nevidí. H2k Gaming narazili na fnatic ve finálové skupině Inferno Online League a po skvěle soustředěném výkonu porazili dosavadní severské vládce 2-0 a poté se jim to podařilo i v prvním kole play off.

H2k skončili ve skupině B právě za budoucími vítězi DreamHack Summer a museli si tak projít menším peklem. V prvním kole totiž narazili na výše zmíněné fnatic a opět ukázali, že s tímto týmem umí zahrát vyrovnanou partii. H2k vedli na de_nuke už 7-2, ale fnatic zařadili vyšší rychlostní stupeň a získali potřebných šest kol, aby alespoň minimálně odvrátili pohromu vyřezení. Po výměně stran se kola přelévala z jedné strany na druhou, ale poslední slovo měl tým okolo Freje "kHRYSTAL" Sjöströma, který vyhrál 16-11.

Druhá mapa se opět vyvedla H2k, ti už po půlce vedli 9-6 a po změně stran brzy získali patnáctý bod. Fnatic se zmohli pouze na třináct bodů a z postupu se nakonec radovali hráči H2k Gaming.

Dánsko dobývá Francii

Mortal Team Work v prvním kole narazili na francouzské Fair Frag, kteří šokovali remízou se švédskými fnatic už ve skupinové fázi. Bohužel to nestačilo na skvěle hrající mTw, ti vyhráli první půli 10-5 a nakonec zvítězili 16-6.

Na de_dust2 se prvních deset kol oba týmy přetahovali o body, pak ale Dánové přidali na otáčkách a do půle získali ještě čtyři body. Po změně stran se opět ukázala síla francouzského týmu, který tak potvrdil, že do Švédska přijel opravdu dobře připraven. Bohužel to nestačilo a tým ze "země galského kohouta" stihl zabodovat jen pětkrát a nakonec prohrál 11-16.

Derby tentokrát pro H2k

Už tradičním se stává zápas mezi H2k Gaming a Meet Your Makers. Od té doby, co oba celky prošli hodně konfrontovanou proměnou svých sestav, má zápas mezi těmito organizacemi

POPISEK OBRAZKU
MYM po vyřazení z turnaje (foto: hltv.org)

takový speciální náboj. V posledních zápasech se dařilo Meet Your Makers, ovšem když šlo do tuhého, vždy se zadařilo sestavě z H2k.

I tentokrát se dařilo mnohem víc týmu H2k Gaming, kteří po výhře nad fnatic budili klidným a vyrovnaným dojmem. V půlce první mapy už vedli 9-6 a konečných 16-10 jen dokázalo, jak silný tento tým dokáže být.

Na de_train sice H2k získali jen sedm bodů, ale po změně stran dovolili svým rivalům skórovat pouze jednou. Konečných 16-9 uzavřelo další epizodu v putování týmu H2k za domácím titulem šampionů.

SK nestačí na rozjeté Dány

Z turnaje vypadla velká domácí jednička, tým fnatic. Prapor tak jasně přešel na hráče SK Gaming, kteří se ve včerejších odpoledních hodinách stali vítězi Inferno Online League #2. Vítězství nad ukrajinskými Natus Vincere pouze potvrdilo, že novým adeptem na vítězství je tým z organizace SK Gaming.

Dánové začali proti SK opravdu efektivně a na mapě de_dust2 vyhráli 16-9. Druhá mapa toho moc nezměnila, švédští hráči stále nemohli nalézt ten správný recept na dánské hráče a v polovině už prohrávali 4-11. Dánskému klanu Mortal Team Work už tak nedělal problém zisku pěti bodů a výhra 16-5 korunovala postup do finále, kde už čekali H2k Gaming.

Publikum hnalo H2k kupředu

Tisícovka fanoušků a hráčů fandila domácím H2k Gaming, kteří měli zastavit rozjetý dánský vlak. Ovšem na de_train se hráčům ze Švédska nedařilo a rychlými výpady, které mTw dělali prohrávali už 7-0. Dohromady se Dánům pořadilo ukořistit deset bodů a tím i skvělá výchozí pozice do další fáze mapy a vlastně celého zápasu.

Ve druhé části mTw vedli už 15-6, ale trvalo to další čtyři kola, než dánský tým získal poslední šestnáctý bod a získal výhodu.


Mortal Team Work - Vítězové DreamHack Summer 2010 (foto: hltv.org)

Na druhé mapě pak zaujal především Danny "zonic" Sørensen, který svůj tým dotáhl k opravdu zaslouženému vítězství v hlavním turnaji LAN akce DreamHack Summer.

Konečné pořadí

1. místo {#Dánsko} Mortal Team Work 6.312€ + 2.630 KVD poukaz
2. místo {#Švédsko} H2k Gaming 3.156€ + 5 základních desek MSI
3. místo {#Švédsko} Meet Your Makers 1.052€
4. místo {#Švédsko} SK Gaming

Na stránkách HLTV.org a Fragbite.se naleznete velmi vydařené galerie, které obsahují fotky všech vašich oblíbenců. Nezapomeňte se podívat také na akce z různých zápasů, které jako vždy pro své fanoušky vytvořil portál Fragbite.se.