Přejít k hlavnímu obsahu

Maiuska exkluzivně: Ukážeme to nejlepší, co v nás je

26. 6. 2010 | 18:23 Counter Strike 1.6
Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s přední českou hráčkou Nikol "Maiuska" Janečkovou, která už ve středu odcestuje se svými spoluhráčkami do Paříže na Electronic Sports World Cup.Kdo z vás by neznal Nikol, jednu z předních a nejhezčích hráček naší scény. Společně se svými spoluhráčkami se jako jediní z česko-slovenské scény podívají na turnaj ESWC, který se letos koná v Paříži, přesněji v Disneylandu.
Výchozí obrázek

Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s přední českou hráčkou Nikol "Maiuska" Janečkovou, která už ve středu odcestuje se svými spoluhráčkami do Paříže na Electronic Sports World Cup.

Kdo z vás by neznal Nikol, jednu z předních a nejhezčích hráček naší scény. Společně se svými spoluhráčkami se jako jediní z česko-slovenské scény podívají na turnaj ESWC, který se letos koná v Paříži, přesněji v Disneylandu.

V barvách firmy ASUS se budou dívky snažit probojovat co nejdále v prestižním dívčím turnaji, na jehož konci čeká na vítěze 14.000$. V cestě ale čekají takové celky jako SK Gaming nebo fnatic, jak své šance vidí Maiuska?

Ahoj Maiu. Jak užíváš slunné soboty? Jsi ještě v Přerově, nebo už jsi dávno v Praze?

Už jsem od pátku v Praze. Slunnou sobotu travím válením se v posteli. Koukám na nějaký taktiky, které se nám budou hodit na pondělní a úterní bootcamp, kde se pořádně připravíme na ESWC. A ještě nějaké maličkosti, co s holkama musíme stihnout před odletem zařídit. 

U koho jste se sešli a u koho bude bootcamp probíhat?

Puvodně měl bootcamp probíhat v NR vile, ale probíhají v ní ještě nějaké poslední úpravy a nestihla se dodělat. Takže s největší pravděpodobností bude v battlezonu. Ale to budeme zařizovat až na zítřejším meziherňáku, kam se jdeme podívat a okoukávat taktiky.

POPISEK OBRAZKU
Maiuska na MZH turnaji, v pozadí hvězdný petras

Proběhnou i nějaké dívčí "taktiky", nebo-li nákupy do Francie?

Fakt vtipny! (smích) Spíš bych to řekla tak, že budeme nakupovat ve Francii. A doufám, že kluci od Asusu budou moc nadšení, že budou chodit s náma. (smích)

Tak to jsem si nemohl odpustit (smích) Máš pravdu, přece jen nákupy patří k naší neoblíbenější činnosti.

Je mi to jasný, hlavně uklízení a dívání se na telenovely.

Teď už trošku vážněji, když probíráte taktiky, sehnali jste si i hltv dema nebo přímo IE dívčích týmů, které na vás v Paříži čekají?

Tak nijak mix všeho, každá se kouká na něco jiného. Postahujeme věci z hltv.org, ať už jsou to klučičí nebo holčičí teamy. Ono to v podstatě vyjde na stejno, protože většina holčičích teamu hraje klučičí taktiky. Spíš koukáme na hltv a sledujeme co přesně hrají a jak. Já osobně koukám na stránku winout.net, kde jsou ruzné playbooky ruzných teamu, kde vysvětlí taktiku a pak ukážou každého hráče postupně, co a kdy má dilat. Pak je i jednodušší trénink těchto taktik, protože přesně vidíme, kde co flashovat a jak vypadá konečný výsledek.

Pomáhá vám i zEro z klučíčí sekce NecroRaisers, nebo jste si řekli, že to zvládnete sami?

Občas se kouknul jak hrajeme a řekl co děláme špatně. Máme od něj taktiky na pár map. Chtěly jsme ho i na bootcamp, ale bohužel odjíždí na dovolenou, tak se pokoušíme sehnat někoho jiného. Potom nám hodně pomohl i h4, který se nám věnuje opravdu často a snaží se nám vysvětlit a pomoct co nejvíce to jde.

Takže v tom tzv. nejste sami. Jede s vámi h4 do francie jakožto "trenér", nebo se chcete postavit na vlastní nohy a užít si Disneylandu jen pro sebe?

h4 je na dovolené s Miou, která bohužel s námi také nejede. Což nám na poslední chvilku také zpusobilo hodně problémů, jelikož ani Hannah s námi nemuže jet. První nás samozřejmě napadl zEro, ale jak už jsem říkala, je na dovolené. Potom jsme se domlouvaly s unrealem, ale tomu nepovolili posunutí zkoušky, takže tato možnost nakonec také padla. Teď by měl jet s námi teoreticky efron, takže doufám, že už se nic nepokazí.

Samá zvučná jména z cz/svk scény. Když tedy nejede Mia ani Hannah, jak vlastně vypadá sestava? Pokud dobře počítám, tak jedeš ty, Afroditka, Lara, JANiCA. Kdo je pátým přírustkem v ASUS.Ladies?

Janica už s námi nehraje, nýnější sestava ASUS.ladies je Mia, Lara, Hannah, Nikkuska, Afroditka a já. Ale na ESWC je naše složení Já, Afroditka, Lara, Nikkuska a Dee Dee.

Tak to mi nějak uniklo, asi spolu málo koketujem po večerech...Co si slibuješ od této sestavy? Myslíš, že dokážete zbytku Evropy, že LAN turnaje vám svědčí?

Celou dobu jsme na ESWC trénovali s Miou a s Hannah, takže jsme na poslední chvilku musely ostatním dvoum hráčkám ukazovat všechny taktiky. Snad to nějak zvládnem a pořádně se sehrajme na bootcampu a doladíme poslední chybičky. Na trénink nebylo moc času, protože je konec roku a bylo zkouškové období, maturity a uzavírání známek. Takže to bylo dost hektické období a nebylo moc času na trénik. Této sestavě věřím, Dee je zkušená hráčka a už na ESWC byla, Nikkuska je mladá krev a jde ji to opravdu skvěle. Takže doufám v to, že ukážeme to nejlepší, co v nás je.

Zakončíme to poslední jednoduchou otázkou, přivezeš mi plyšáka z Disneylandu? (smích)

A ty si mi nikdy snad nico dovezl? (smích) Za tisícovku klidně vyměním plyšáka, maximálně ti vyfotim kačera Donalda a když budeš moc hodnej, tak i Mickey Mouse.

Ale musí u toho bejt <3 Man1, jinak to neberu. Za portál PLAYzone.cz tobě a tvým spoluhráčkám přeju hodně štěstí a doufám, že to tam vyhlavíte.

Děkujem. Budeme se snažit všechno postřílet. Ono konec koncu nám zakázali požívat alkohol (smích) tak budeme mít čistou hlavu a ukážeme jim, že české a slovenské hráčky nejsou vůbec špatné.

Jak vidíte šance ASUS.Ladies vy? Podaří se jim historický úspěch? Semknou se jako čeští hokejisté nebo slovenští fotbalisté?