Přejít k hlavnímu obsahu

WCG kvalifikace má za sebou online část

5. 7. 2010 | 15:35 Counter Strike 1.6
Česko-slovenská World Cyber Games kvalifikace má za sebou kompletní online kvalifikaci. Na jejím konci stanulo osm celků, kteří si to v sprnu rozdají na LAN finále.Do základních skupin se přihlásilo 84 týmů, což je přes 420 hráčů, kteří se zapojili do jednoho z největších online turnajů na naší scéně. Šestnáct skupin pak vydalo 32 jmen, které si to rozdaly v dvojitém eliminačním pavouku.
Výchozí obrázek

Česko-slovenská World Cyber Games kvalifikace má za sebou kompletní online kvalifikaci. Na jejím konci stanulo osm celků, kteří si to v sprnu rozdají na LAN finále.

Do základních skupin se přihlásilo 84 týmů, což je přes 420 hráčů, kteří se zapojili do jednoho z největších online turnajů na naší scéně. Šestnáct skupin pak vydalo 32 jmen, které si to rozdaly v dvojitém eliminačním pavouku.

Turnaje se zúčastnili takové týmy jako eSuba, NecroRaisers, Suicide, FROZENRIDERS či eMinistry. Přední česká a slovenská špička mezi sebou bojovala o osm volných míst, které zaručovali postup do brněnské herny Velký Špalíček, kde se ve druhém měsíci prázdnin uskuteční LAN finále o hodnotné ceny.

Cestu pavoukem bez jediné prohry zažili hned čtyři týmy, vedle eSuby se do Brna podívají i FROZENRIDERS, stále lepší eXtatus.OMNIQUE a slovenští DEFEATERS. Jednu prohru pak okusili hráči NecroRaisers, eEriness, AA.SixSeries a nečekaně i druhý slovenský celek Fofos Gaming. Pro kapitány těchto týmů platí nyní, že do LAN finále můžou udělat jednu změnu v sestavě!

Hlavní admin turnaje, Jan "Janyy" Mrázek se k turnaji a k přístupu hráčů vyjádřil následovně, "Nejsem příliš spokojený s tím, co jsem viděl. Přístup některých hráčů mě osobně hodně zklamal, jelikož si mysleli, že někomu nadržujeme, přestože to tak nikdy nebylo a nikdy to tak ani nebude. Stávalo se nám hodněkrát, že nám bylo nadáváno do blbců nebo idiotů. Častokrát se objevilo i pojmenování, které se tady může objevit až po 22-té hodině večerní.", to byl náš cíl, chtěli jsme WCG zatraktivnit pro diváky, kteří měli možnost dívat se na opravdu špičkové zápasy, bohužel místo toho si museli číst nenávistný flejm v komentářích, který často doprovázel většinu zápasů." Dodal, že "konečné slovo jsme sice vždy měli my, ale snažili jsme se vše dělat tak, abychom my byli ti nestranní. Snaha vyhovět oběma stranám

I přesto všem zúčastným děkujeme, postoupivším týmům gratulujeme a těšíme se na ně v srpnu na LAN finále, kde zvítězí opravdu jen ten nejlepší. Všechny informace a výsledky pak naleznete na stránkách turnaje.