Přejít k hlavnímu obsahu

Engineer update: den třetí

8. 7. 2010 | 17:35 Engineer update: den třetí
Poslední z velkých "class update" je tu. Tentokrát si na své přijdou všichni, kteří si ve hře oblíbili povolání Engineer. Jak už je u Valve zvykem, před samotným vydáním updatu nejdřív hráče navnadí postupným odhalováním informací o tom, čeho se vlastně v Enginner updatu dočkáme.
Výchozí obrázek

Poslední z velkých "class update" je tu. Tentokrát si na své přijdou všichni, kteří si ve hře oblíbili povolání Engineer. Jak už je u Valve zvykem, před samotným vydáním updatu nejdřív hráče navnadí postupným odhalováním informací o tom, čeho se vlastně v Enginner updatu dočkáme.

Další nášup informací ohledně nezadržitelně blížícího se Engineer updatu pro TF2 je opět tady. Po včerejším zajímavém dnu bude možná někdo zklamaný, ale na závěr novinky si to alespoň částečně vynahradíme.

Hightower

Po včerejším mapě Upward tady máme další mapu pod názvem Hightower. Opět si užijeme trochu zábavy s tlačením vozíků na Payload mapě. Tentokrát to ovšem vypadá na modifikaci tohoto módu, Payload Race, kdy každý tým má svůj vlastní vozík a týmy soutěží, kdo ho do cíle dostane jako první. Při pozornějším pohledu na obrázek je zřetelné, že na mapě je vozík jak modré, tak i červené barvy.

Highttower

Další hasák

Na stránce s updatem se na konci stránky objevil další nový hasák. Jméno neznáme, co umí nevíme, ale zato víme, kdo ho vytvořil. Cedulka u tohoto klíče odkazuje na profil WatchMakera, který je jeho autorem. Valve prozradili, že se jedná o bonusovou komunitní zbraň a nebude to jediný melee unlock, který inženýr v tomto updatu dostane. Stále je tak ve hře kytara (k vidění ve videu Meet The Engineer), kterou spousta lidí očekává, soudě podle jednoho z achievementů s názvem Honky Tonk Man, který má ve svém obrázku právě tuto kytaru.

Tak a to je ze třetího dne vše. Zdá se vám to málo? Asi nejste sami. Jak jsem sliboval na začátku, my si to částečně vynahradíme takovým malým bonusem.

Valve jsou u TF2 dobře známí tím, že do oficiálních stránek o updatech rádi schovávají tzv. skryté odkazy. U těchto odkazů není na první pohled patrné, že se jedná o odkaz a při běžném prohlížení je drtivá většina lidí přehlédne. Tyto odkazy vedou na samostatné stránky, kde se většinou vyskytuje nějaký obrázek, text, apod. V tutu chvíli přicházejí na řadu hráči, kteří si dlouhé hodiny lámou hlavu nad tím, co nám tím Valve chtěli sdělit. Pár takovýchto odkazů se již našlo i u Enginner updatu.

Skryté odkazy

Odkaz první - http://www.teamfortress.com/engineerupdate/engineer_photos/

Tady se toho ani moc vymyslet nedá, je snad na první pohled jasné, že inženýr MOŽNÁ bude moci přemísťovat svou sentry, což přináší uplně nové taktické možnosti využití inženýra v boji. Otázkou ale zůstává, jakou nevýhodu by Valve inženýrovi přidali na úkor této mobility.

Odkaz druhý - http://www.teamfortress.com/engineerupdate/radigan/

Na první pohled nic neříkající obrázek, pojďme si ale společně vymyslet nějakou pěknou konspirační teorii. Jak všichni jistě víme, Valve během těchto dní rozdává 100 unikátních zlatých hasáků, které při troše štěstí může získat kdokoliv. Momentálně si to nemohu přesně vybavit, ale zdá se mi, že nikde od Valve nepadla informace, jestli tyto budou pernamentní (možná se pletu). A teď se podívejte znovu na ten obrázek, konkrétně doprava na kousky titulků novin. "False alarm", "No Gold After All", nahoře uprostřed preškrknuté "NEVER"... Přidejme k tomu informaci, že v kódu hry se našla zmínka o tom, že Golden Wrench půjde, nebo by mohl být, zničen. Dámy a pánové, užívejte si své zlaté hasáky (pokud je máte), brzy možná nebudou.

Odkaz třetí - http://www.teamfortress.com/engineerupdate/evolutionaryman/

U posledního odkazu nechám prostor vaší fantazii. Kromě toho, že je zde k vidění nový komunitní hasák od WatchMakera, nemám tušení co nám tím pánové z Valve chtěli sdělit.

Těchto odkazů existuje určitě více. Tyto 3 byly první, které mi zrovna přišli pod ruku. Pokud se zrovna nudíte, můžete si zkrátit čekání na další informace hledáním těchto odkazů a přemýšlením nad tím, co by to tak asi mohlo znamenat.

Podvádět se nevyplácí!

Na konec se ještě vrátíme k těm pořád dokola omílaným zlatým hasákům. Jak už víme, Valve rozdají 25 těchto klíčů denně. Ty "padají" hráčům v určitých intervalech. Pokud se zrovna trefíte do konce tohoto intervalu a stisknete ve hře tlačítko "Craft it", Golden Wrench je váš. Tento systém se rozhodl trochu prozkoumat člověk vystupující pod přezdívkou Drunken F00l. Během několika desítek hodin se mu podařilo z naprostou přesností zjistit (údajně se jednalo o únik informací od jednoho zaměstnance Valve), ve kterou chvíli se chystá drop dalšího klíče.

Na tom by nebo až tak nic špatného, ostatně je to chyba Valve, že si svůj "náhodný" systém nedokážou pořádně ohlídat, Drunken F00l ovšem udělal jednu zásadní chybu. Vytvořil si program, který pomocí skriptu v ten pravý okamžik začal craftit, a Drunken F00l tak získal svůj Golden Wrench, aniž by byl vůbec ve hře.

Tady ale Drunken F00l přímo píchnul do vosího hnízda. Každý zběhlejší TF2 hráč si zajisté pamatuje menší aféru kolem "idlovacího" programu na nenáročné získávání zbraní a čepic ve hře. Tehdy Valve na podvádějící hráče udělali malé bububu a mírně je potrestali odebráním "naidlených" věcí. Nyní ovšem sáhli po daleko tvrdším kalibru. Drunken F00l o svůj Golden Wrench přišel a k tomu si jako bonus vysloužil VAC ban na svém Steam účtu.

Ban Hammer

Gabe Newell's Ban Hammer